class=first-letter-big>М оже да има различни причини да се наложи да

...
class=first-letter-big>М оже да има различни причини да се наложи да
Коментари Харесай

Как да обучите кученцето да ползва пелена

class= " first-letter-big " > М оже да има разнообразни аргументи да се наложи да научите кучето си да употребява поставка за пишкане вид пелена. Малките кучета могат да бъдат научени да употребяват пелена преди да започнете да ги извеждате на открито.

В други случаи някои декоративни породи не обичат разходките изключително в студено време и сигурно би трябвало да имат място в дома, където да правят своите потребности.

А при други стопани, които гледат по-възрастни кучета се постанова да научат любимците си да употребяват пелена, защото кучето няма физическа опция за разходки.

Със сигурност би трябвало да имате самообладание, тъй като при всяко животно лишава друго време, с цел да се научи да употребява пелена.
class= " label-num " >
Ще са ви нужни подложки вид пелена, които може да закупите от всеки зоомагазин, дребни лакомства, които да употребявате за награди и, най-важното, самообладание.

Стъпка 1

Поставете подложките на местата, на които очаквате вашето куче да се научи в бъдеще да употребява. В началото може да сложите повече подложки на повече места в дома ви, с цел да му бъде по-лесно.

Стъпка 2

Използвайте команда, когато кучето ви прави потребностите си на пелената, с цел да може да свързва командата с това деяние.

Стъпка 3

Оставете кучето ви да опознае мястото, където се намира пелената оставете го да души на воля, без да му позволявате да възприема този развой за игра.

Стъпка 4

Много е значимо да поощрявате кучето откакто употребява пелената по предопределение. Подгответе си лакомства, които то обича, с цел да може да го възнаграждавате.

Стъпка 5

Посещавайте с кучето си постоянно местата, където сте сложили пелените. Особено след храненето на домашния любим или когато забележите, че става неспокойно и стартира да се върти. Това също са сигнали, че кучето има физиологична потребност.

Стъпка 6

Наблюдавайте държанието на кучето си и не го наказвайте първоначално, в случай че въпреки всичко прави потребностите си тук-там, на които няма пелени. Бъдете търпеливи и в случай че забележите, че има места които кучето избира да употребява сложете и там пелени.

Стъпка 7

Когато забележите, че има прогрес и кучето ви все по-често употребява пелените започнете да елиминирате местата, на които има подложки. Така ще останат единствено няколко места в дома ви, които кучето ще употребява за "тоалетна " в бъдеще.

Още забавни видеа вижте в канала на Vbox7

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР