class=first-letter-big>Ж ители на софийския квартал "Челопечене" алармират за открити трупове

...
class=first-letter-big>Ж ители на софийския квартал "Челопечене" алармират за открити трупове
Коментари Харесай

Откриха трупове на животни в столичен квартал

class= " first-letter-big " > Ж ители на софийския квартал "Челопечене " сигнализират за открити трупове на животни.

Оказва се, че те са били част от огромен животновъден обект, в който нерегламентирано се отглеждат свине и наедрял рогат добитък.

Борбата на локалната администрация със притежателите на парцела продължава с години.

След сигнал на фенове, екипът на отиде в обекта.

"При инспекцията установихме, че става въпрос за животно, което е умряло и се намира в канала. Причината занапред се обяснява ", изясни доктор Борис Борисов от БАБХ.

Бойка Керкелова е притежател на нерегламентираната плантация, която се стопанисва от Недялко Костов поради околните им връзки.

"Отглеждат се аморално и несоциално едни животни, и то доста на брой, най-вероятно, над 500 животни наедрял рогат добитък ", разяснява кметът на Район "Кремиковци " Лилия Донкова.

Жители на квартала се притесняват, че животните основават предпоставки за произшествия.

"Има доста катастрофи, които са на основен път ", добави Донкова.

Местните сигнализират, че и към сегашния миг, наоколо до стопанството, не престават да личат останките на животни. Проверка на екипа ни към него откри неоткрит досега мъртвец. Опитът за диалог със стопанина се оказа неосъществим.

От Агенцията по храните обясниха, че на фермата е отказана регистрация като животновъден обект.

"Не дава отговор на общите и характерни условия на разпоредба за животновъдните обекти ", безапелационен е основният контрольор в отдел "Здравеопазване на животните " доктор Кремена Политова.

Стопанството е сложено под мониторинг.

"Имаме и подадени към три сигнала към прокуратурата, чакаме да приключат. Съвместно с общината и прокуратурата ще намерим решение на този проблем ", разясни Борисов.

Така, дългогодишната сага към фермата продължава. Надеждите на хората са, че скоро няма да срещат добитък на пътя, с цел да предпазят и своето здраве, и това на животните.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР