class=first-letter-big>Д еветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция

...
class=first-letter-big>Д еветото издание на националната дарителска кампания на VIVACOM Операция
Коментари Харесай

Операция Жълти стотинки събра 55 124,83 лв. за добра кауза

class= " first-letter-big " > Д еветото издание на националната дарителска акция на VIVACOM Операция „ Жълти стотинки “ събра общо 55 124,83 лв.. Средствата ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН) и ще се употребяват за подготовката и присъединяване на младите български олимпийци по естествени науки в интернационалните и балкански надпревари. С парите Сдружението ще провежда за тимовете по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, филология, физика и химия спомагателни образования, лабораторни занимания и профилирана подготовка по съответните научни дисциплини. По този метод ще се обезпечи и създаването на съответни задания за подготовка на участниците и ще се подкрепи положителното им показване на интернационално равнище.

„ Една от най-важните дела на VIVACOM е поддръжката на развиването на младите и подпомагането на разгръщащите се гении. Децата са нашето бъдеще, ето за какво инвестицията в тяхното развиване е влагане в просперитета на цялото общество. Младежите от олимпийските тимове по естествени науки пазят по изключително впечатляващ метод името на България пред света и ни карат да се гордеем с техните достижения. Щастлива съм, че дружно даваме своя принос за бъдещите им триумфи. “, сподели Веселка Вуткова, шеф „ Корпоративни връзки “ във VIVACOM.

“За нас бе чест да бъдем идеята на деветото издание на “Операция “Жълти стотинки” и сме необикновено признателни на VIVACOM, партньорската мрежа и всеки човек, припознал идеята. Всяка година над 50 възпитаници от цялата страна се класират в националните тимове по естествени науки, а има и още стотици други положителни състезатели, които се приготвят целогодишно. С всяка минала година, в края на олимпийския сезон отчитаме все по-добри резултати - гимназистите печелят над 50, 60, 70 медала годишно от най-престижните формати. Вярваме, че с верните сътрудници и сполучливата взаимна работа, дружно ще успеем да подобряваме изискванията, в които учениците творят, и да спомагаме логистично тези триумфи и мотиви за наслада и горделивост само да се множат!” показа ръководителят на Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки Алексей Христов.

За миналата 2020 година, макар рестриктивните мерки за пътешестване, които бяха наложени в резултат на пандемията с Covid-19 и по-малкия брой надпревари, състезателите по естествени науки завоюваха за България 49 медала - 7 златни, 19 сребърни, 23 бронзови и 3 почетни грамоти.

Посланици на деветото издание на Операция „ Жълти стотинки “ бяха журналистът Ива Дойчинова и носителят на четири олимпийски медала в спортната гимнастика Йордан Йовчев. Кампанията се реализира в партньорство с Българския дарителски конгрес, Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки и с поддръжката на над 40 медии, компании и организации, които застанаха зад идеята. Партньори на самодейността са: кино АРЕНА, Burger King, Ciela, Colibri, DHL, Domino’s Pizza, Grand Optics, Joy Optics, Inmedio, Mr. Bricolage, 1 minute, Relay, Group Renault, Nissan, SDI Broker, Sport Depot, Texas Chicken, Lafka, VIPSecurity, Софийска вода, sopharmacy и бензиностанции Petrol. Медийни сътрудници, с помощта на които идеята доближи до повече хора, са: Нова телевизия, Българското национално радио, Дарик радио, в. 24 часа, сп. Elle, сп. Журнал за дамата, actualno.com, dir.bg, netinfo, Наука offnews, vesti.bg, webcafé, Розали, iwoman, обекти, Под Моста, MediaBricks и Triple eye project.

Средствата за Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки се набираха в магазините на VIVACOM и в комерсиалните обекти на сътрудниците, а също и посредством изпращане на SMS с текст DMS OLYMP. Кампанията беше припозната и от чиновниците на VIVACOM, които също се включиха в набирането на средства, с цел да поддържат младите състезатели по естествени науки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР