Чувството на глад е трудно да се контролира и съответно

...
Чувството на глад е трудно да се контролира и съответно
Коментари Харесай

3 неочаквани причини, които провокират чувство на глад

Чувството на апетит е мъчно да се управлява и надлежно то е основният провинен за наднорменото тегло.

Но в тази ситуация е значимо да разберете, че то не всеки път е предизвикано от липса на храна и действителната нужда да се нахраним.
10-те храни, които могат трайно да подтиснат ГЛАДА и да отслабнете
Стремежът към стопяване на непотребните мазнини в никакъв случай няма да излезе от мода. За него обаче от време на време се прибягва до крайни ограничения –...

Чувството на апетит може да се появи в случаите, когато избирате несъответствуващата храна или просто допускате основни неточности в режима си.

Ето кои са трите най-чести аргументи за възприятие на апетит, за които даже не допускате.

1. Липса на течности

Много хора мислят, че са гладни, тъй като не съумяват да " разпознаят " жаждата. Ако сте привикнали да пиете по-малко от 1,5-2 литра вода дневно, то би трябвало да знаете, че това количество е извънредно незадоволително и евентуално ще изпитвате апетит по-често.

Ако постоянно носите със себе си бутилка чиста вода, тогава преяждането заради жадност може да бъде избегнато.
Ядох преди 30 минути и отново съм гладен. Какви са аргументите?
Ако в миналото сте огладнявали скоро след хранене, то сигурно има изцяло естествена причина. Всъщност има няколко неща, които могат да...

2. Стрес

Известно е, че апетитът постоянно се задейства въз основата на нервно напрежение. Това се дължи на хормоналната система.

За актуалния човек е мъчно да се защищити изцяло от стресови обстановки, само че въпреки всичко би трябвало да положите старания. Опитайте се да бъдете по-малко дружелюбни към молбите на близките, не се натоварвайте с прекомерно доста задания и не се замесвайте в спорове.

Също по този начин си коства да заложите на релаксиращи практики и на потреблението на чай с успокоителен резултат.

3. Консумацията на бързи въглехидрати
Ако непрекъснато ви боли глава и чувствате апетит, същинската причина е ТАЗИ
Наддаването на тежестта най-често е резултат от неприятен асортимент на храни, затънал метод на живот и прекалено доста стрес. Замисляли ли сте...

Ако се пробвате да задоволите глада си с потреблението на бисквитки, бонбони и други бързи въглехидрати, тогава би било добре да знаете, че вашето начинание е обречено на неуспех. Тези храни съумяват да залъжат глада за най-много половин час. След това желанието за консумация на храна става даже по-силно.

Експертите предлагат да избягвате въглехидратни храни, защото те са нездравословни както за фигурата, по този начин и за здравето.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР