Чувствително понижение на температурите и валежи от сняг се очаква

...
Чувствително понижение на температурите и валежи от сняг се очаква
Коментари Харесай

Дъжд в неделя, сняг в понеделник

Чувствително намаляване на температурите и превалявания от сняг се чака през идната седмица. Преди това – през почивните дни също ще има превалявания, само че към момента от дъжд, а температурите ще останат все по този начин по-високи от нормалните за сезона.

Днес оптималните температури ще бъдат сред 10° и 15°. Ще бъде най-вече слънчево, само че от запад облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, който през нощта ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде слаб, в Източна България - сдържан. Минималните температури на следващия ден ще са сред 2° и 7°, а оптималните - сред 10° и 15°, на север от планините до 18°, в София – към 13°. Ще духа сдържан, в източната част на Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Късно вечерта в крайните южни региони ще стартират превалявания от дъжд.

По Черноморието облачността ще е раздрана, само че до вечерта ще се усили Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините денем облачността от юг последователно ще се усилва и до вечерта тук-там в Рило-Родопската област ще вали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. Температурите в курортите ще се задържат без основна смяна и оптималните ще са сред 5 и 9 градуса.

И на Балканите температурите ще останат високи за сезона, само че и там ще има превалявания от дъжд основно в западните елементи от полуострова, след обяд в обособени региони съпроводени от гръмотевици.

У нас, през нощта против неделя и в неделя ще има превалявания от дъжд, тук-там обилни. С идното захлаждане, в понеделник в Североизточна България са вероятни и поледици, а в доста региони от Северна България и високите котловинни полета в Западна преваляванията ще са от сняг. Във вторник ще вали на по-малко места, а сряда и четвъртък вероятността за превалявания понижава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР