Чувстват се европейци, ценят западния тип демокрация. За тях Путинова

...
Чувстват се европейци, ценят западния тип демокрация. За тях Путинова
Коментари Харесай

Демократична България и ГЕРБ: конкуренти, партньори или друго?

Чувстват се европейци, ценят западния вид народна власт. За тях Путинова Русия не е блян, а проблем. Човешките права са нужда, а не екстра. И корупцията не е ориенталска наложителност. За тези гласоподаватели става дума.

Демократична България влиза в предизборната акция като единствен съперник на ГЕРБ в център-дясното пространство. Това е позиция с капацитет, тъй като има доста гласоподаватели, които са разочаровани от ръководещите, само че биха желали да запазят и надградят постигнатото дотук. По-конкретно, мнозина не одобряват лобизма и “пленяването” на съществени органи на страната (прокуратура, КПКОНПИ, самостоятелни регулатори), само че желаят България да продължи пътя си към участие в еврозоната, да форсира икономическия напредък и да си обезпечи по-висока степен на отбрана, посредством интеграция в Европейски Съюз и НАТО.

Тези гласоподаватели няма да гласоподават нито за ГЕРБ, нито за Българска социалистическа партия, само че може да си останат у дома или да идат на море. Мотивирането им да гласоподават ще е от основно значение за Демократична България и център-дясното като цяло. Ако те останат пасивни, доста евентуално е европейските избори да конструират комфортно за Българска социалистическа партия болшинство.

Защо ГЕРБ губи?

Последните социологически изследвания демонстрират, че ГЕРБ е изгубил лидерската си позиция в българската политика: трендът е надолу и наподобява резистентен. Мнозина отдават този факт на резултата от “Апартаментгейт” и в действителност мотивът за спада на рейтинга на ръководещите е тъкмо този.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР