Чувствам се добре, нямам влошаване на състоянието, благодарение на грижите

...
Чувствам се добре, нямам влошаване на състоянието, благодарение на грижите
Коментари Харесай

Домусчиев проговори за коронавируса


Чувствам се добре, нямам утежняване на положението, с помощта на грижите на един извънредно добър медицински екип. Смятам, че в едни къси периоди ще съумея да подобря положението си и да бъда изписан. Надявам се идната седмица да има едно възстановяване на положението ми. Това съобщи пред Нова телевизия шефът на КРИБ Кирил Домусчив.

Той изясни, че с ковид е "много комплицирано ситуацията ", защото лекарите у нас занапред се изправят пред един подъл и към момента чужд съперник. Според него протоколите и проучвания от страни като Германия, Франция, Китай, Щатите - демонстрират, че по отношение на случаите се реагира по присъщ метод.

Домусчиев съобщи, че преди десетина дни се е завърнал от Франция и още там е усетил леко неразположение, простуда. Сам си наложил едноседмична карантина и се е лекувал със общоприетите средства против грип. Съпругата му също посочила съществени признаци на заболяване и в края на седмицата пуснали тест за ковид, който се оказал негативен - и при него, и при нея.

В неделя отишли до най-близката болница "Софиямед ", където се открило, че и двамата имат двустранна бронхопневмония. Децата на Домусчиеви са здрави, а тестванията им за ковид - негативни.

"След като към този момент постъпих в болничното заведение, болничното заведение взе спомагателен тест, който се оказа позитивен при мен, при моята брачна половинка - към този момент 4-5 теста, които са негативни. Очевидно дамите не ги визира този вирус, както нас, мъжете. В последна сметка съм изолиран в това поделение. Благодаря на медиците, които демонстрират огромен професионализъм и огромна грижа. И благодаря, че не се опасяват да лекуват болен от ковид. Ние не сме чумави ", съобщи Домусчиев.

Той разясни, че след една седмица ще се види дали има някакво усъвършенстване, ще се направи спомагателен скенер.

Кирил Домусчиев означи, че е третиран с хлорохинов сулфат - медикамент, който е водещ при лекуването на заболели от ковид във Франция. За страдание този артикул от дълго време не се внася в България, с него се е лекувала малария. Домусчиев прикани сътрудниците си от фармацевтичната промишленост да създадат всичко допустимо той още веднъж да бъде внасян у нас. Самият той е подхванал контакти с огромните фармацевтични компании да внесе хлорохинов сулфат, който да подари на Националния щаб.

Домусчиев предложи на всички хора "да не се паникьосват ". "Това не е чума, само че е значимо всички да съблюдават наложените забрани и карантини, да поддържат висока персонална хигиена ", означи той.

"Адмирация към държавното управление, прокуратурата, Националния щаб за подхванатите съответни ограничения! ", съобщи Домусчиев и акцентира благодарността си към медицинските екипи, които непрекъснато се грижат да заболелите.Той благодари и на всички, които не престават да поддържат стопанската система ни жива, с цел да не бъде опустошена след края на рецесията. "Много е значимо ние да имаме един обезпечен гръб - да се създават защитни дрехи, маски, храни, да работи превозът, ние имаме потребност от електрическа енергия, телекомуникации, медии. Всички, които водят борба против COVID-19 заслужават възторженостти ", акцентира Кирил Домусчиев.

"Аз съм уверен, че България и българите ще се оправим с това злополучие ", акцентира Домусчиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР