Чуваме капама и веднага си представяме как свинското месо направо

...
Чуваме капама и веднага си представяме как свинското месо направо
Коментари Харесай

Капама с ориз, месо и кисело зеле

Чуваме капама и незабавно си представяме по какъв начин свинското месо напряко се топи в устата - и с тази е по този начин

Необходими Продукти

● свинско месо - 1 кг
● телешко месо - 1/2 кг
● пиле - 1 бр. или 2 - 3 пилешки бутчета
● сланина - 3 - 4 резена
● кисело зеле - 2 зелки
● ориз - 3 чаши
● бяло вино - 1 чаша
● дафинов лист
● бахар
● черен пипер - зърна

Начин на подготвяне

Сланината разрязвам на приблизително огромни резенчета и с една част от тях се затрупвам дъното на гърнето. След това стартирам да нареждам капамата - ред зеле, ред месо, ред ориз.

Повтарям тази поредност до момента в който ми свършат продуктите, като на последния ред поставям зеле. Между редовете поставям дафиновия лист, черен пипер и бахар.

Понеже киселото зеле и сланината са солени не поставям сол, само че в случай че ползвате прясна сланина или киселото ви зеле не е доста солено, може да добавите малко сол.

Накрая затрупвам с цялостен зелев лист и върху него подреждам малко сланина, чиято лой ще се просмуква в яденето по време на варенето. Заливам с чашата бяло вино.

Прибавям и малко олио - капамата е хубава, когато е тлъста. С изрязания и измокрен кръг хартия с по-голям диаметър от гърлото на гърнето задръствам и поставям капака. Поставям гърнето или гювеча във фурната.

Пека на по-висока температура, до момента в който капамата закъкри, след което оставям да ври на слаб огън 4-5 часа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР