Чували ли сте за прочутата рибена чорба по бургаски? Или

...
Чували ли сте за прочутата рибена чорба по бургаски? Или
Коментари Харесай

Рибена чорба по бургаски

Чували ли сте за фамозната рибена супа по бургаски? Или в случай че сте чували знаете ли по какъв начин се прави? А знаете ли че има за какво да е фамозна?
Ако към момента нямате тази рецепта в домашната готварска книга, значи е време да се запознаете с нея.
 Бистра рибена супа Бистра рибена супа
Почти всеки район има своя лична рецепта за риба в чорба. Французите имат своя лична рецепта за чорба от риба със скариди, Мал...
Първо си запишете нужните артикули:
- 700 гр риба, като е добре да се употребяват месо от три разнообразни типа риба
-1 глава лук, 1 алена чушка, 1 картоф, 1 морков, люта чушка, три стръка целина, 5 стръка мащерка, една лъжица кисело мляко, жълтък, 4 лъжици олио, 1 лъжичка дивисил, черен пипер, сол на усет
Първото нещо което би трябвало да извършите естествено е добре да почистите рибите от вътрешностите и опашките им, само че главите ги оставяте. След това ги сварете в подсолена вода.
Нарежете зеленчуците на междинни по величина кубчета и ги поставете в дълбока тенджера.Прибавете към тях пипера и стръкчетата подправки, както и сол на усет, в случай че би трябвало.
 Рецепта за висша рибена супа Рецепта за висша рибена супа
Рибената чорба е класика в България, изключително с прекрасен тарама хайвер и препечени филийки в профил. Предлагаме Ви рецепта за неповторимо вкусн...
Всичкото това би трябвало да го залеете с към момента топлия, само че добре прецеден бульон от рибата. Оставете тенджерата на котлона, да ври на сдържан огън към 40 минути.
През това време почистете доста добре от костите готовата към този момент риба, като този път махнете и главите. Едва по-късно може да я поставите при зеленчуците, да ври дружно с тях за още 10 минути.
След това направете застройката за рибената супа. Разбийте 1 жълтък с кисело мляко  и прибавете получената примес в тенджерата.
 Тази прелестна рибена супа е по доста остаряла рецепта на майстори готвачи от Бургас. Чрез нея ще накарате морето да пристигна при вас, когато вие не можете да отидете до него. Ще се почувствате по метод, като че ли все едно сте на Черноморието. А с рибената супа може да комбинирате и една студена биричка.
Какво повече му би трябвало на човек...
 Конкурс за най-вкусна рибена супа ще се организира в Бургас Конкурс за най-вкусна рибена супа ще се организира в Бургас
 На 11, 12 и 13 септември 2020 в Бургас ще се проведе Фестивалът на рибата и виното, в рамките на който за вто...

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР