Чували ли сте за женшен? Време е да се запознаете

...
Чували ли сте за женшен? Време е да се запознаете
Коментари Харесай

Ползи от женшен за кожата

Чували ли сте за женшен? Време е да се запознаете повече с тази мощна билка. Защото, изгодите от женшен за кожата са невероятни.

Обикновено свързваме женшен с освежаващи питиета и богати усети, само че същинският му капацитет надвишава нормалните му форми. Подобно на доста мощни билкови съставки, женшенът се трансформира в известна съставна част за грижа за кожата. Съдържа високи равнища на витамини, минерали и антиоксиданти, които подхранват кожата.

Смята се, че през 1500-те години жена на име Хван Джини – постоянно известна като една от най-красивите дами от династията Чосон – присъединила този корен в своя режим на грижа за кожата. Това предиздвикало корейските дами също да интегрират корена в своите режими.

Вижте още:

Като цяло женшенът е съществена съставна част за всевъзможни потребности от грижа за кожата. От пигментни петна и фини линии до зачервявания.

Какво е женшен?

По създание женшенът е билкова добавка, която е общопризната със своите антиоксидантни и противовъзпалителни резултати. Събира се след към шест години напредък, с цел да се подсигурява, че е в пиковата си мощ, и по-късно се прави на тънък прахуляк с доста приложения.

Женшенът нормално се среща като пълен корен, който постоянно израства с дълги крайници, когато живее в почвата.

Коренът е цялостен с дейни съединения, които имат капацитета да контролират равнищата на кръвната захар, да усилят кръвообращението и да подсилят имунната система на организма.

Известен е и със своите облекчаващи напрежението качества и даже се счита, че е афродизиак. Това обаче не е всичко. Когато поредно прилагате женшен в неговата местна форма, билката може да бъде от изгода за вашия загар.

Вижте още:

Смята се, че женшенът е служил като стимулант, афродизиак и средство срещу диабет и е бил употребен за лекуване на редица положения, свързани с кожата, като циреи, рани и отичане.

Ползи от женшен за кожата

Когато се употребява върху кожата, женшенът има способността да работи като лек за всички проблеми. Независимо от казуса, обвързван с кожата, женшенът може да ви помогне.

1. Намалява признаците на стареене

Известно е, че женшенът усъвършенства оксигенацията, както и ускорява кръвообращението в кожата и двете са от решаващо значение за закъснение на процеса на стареене. Тези фактори форсират синтеза на колаген и от своя страна обезпечават стягащи свойства на кожата ви. Това понижава появяването на линии, бръчки и други признаци на стареене, разрастващи се върху кожата. И защото съставката е наситена с антиоксиданти, тя пази кожата ви от увреждане, провокирано от външни агресори.

2. Изсветлява тена

Известно е, че женшенът възстановява блясъка на кожата ви. Той има енергизиращи свойства, сходни на кафе, които му разрешават да придаде това зарево. И предотвратява хиперпигментацията, като инхибира производството на меланин в кожата.

Освен това, защото женшенът съдържа антиоксиданти, той защищава кожата ви от замърсяванията на околната среда, които проникват в кожата ви, запушват порите ви и подтикват меланоцитите, което води до появяването на кафеникави петна. Същите тези антиоксиданти могат да оказват помощ за балансиране на производството на себум, което е изключително потребно за тези с кожа, склонна към акне.

3. Намалява възпалението

Тъй като женшенът е обогатен с противовъзпалителни свойства, той може да успокои зачервяването, подпухналостта и възпаленията по кожата и да облекчи безвредно признаците на положения като акне и псориазис. Подпухналостта е разследване от неприятното кръвообращение и знаем каква роля играе женшенът в този случай.

4. Балансира производството на себум

Твърди се, че задържащите влага и антиоксидантните свойства на този чудноват корен балансират производството на себум върху кожата и по този метод връщат  естествения искра.

Вижте още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР