Чушки със сирене в плик – необичайно вкусна рецепта Това

...
Чушки със сирене в плик – необичайно вкусна рецепта Това
Коментари Харесай

Чушки със сирене в плик: любима рецепта на цялото семейство

Чушки със сирене в плик – извънредно вкусна рецепта

Това е моят метод за подготвяне на чушки със сирене. За мен е най-практично, тъй като не е нужно да се сменя саламурата и не заемат място в хладилника. Срокът на валидност е към 3 месеца.

Необходими съставки:
зелено-жълти чушки
извара или сирене
сол, половин чаена лъжичка за една чушка
солена вода (4 литра вода + 1 кг сол)

Приготвяне:
Първо пригответе солената вода. Разтворете 1 кг сол в 4 литра вряла вода. Солта би трябвало да се разтвори изцяло и по-късно я оставете да изстине.

Чушките се измиват и почистват от семките. Червените чушки имат по-кратък период на валидност, тъй че в случай че поставите няколко червени чушки, не забравяйте първо да употребявате тях.

Поставете половин чаена лъжичка сол във всяка чушка и с пръстите я намажете по вътрешната стена.

След това напълнете чушките с извара или натрошено сирене.

Когато солената вода изстине, започнете да пакетирате чушките. За задачата се употребяват торбички за заледяване. Поставете 1-2 чушки във всяка торбичка, изстискайте въздуха и направете възел.

Пликовете с чушките незабавно се поставят в кофа или в огромни буркани (в взаимозависимост от това какъв брой сте сложили) и се притискат с паница и нещо тежко. Залейте със студена солена вода. Торбичките с чушки би трябвало да бъдат напълно потопени във вода.

Това може да се направи на пластове: няколко торбички – някаква тежест – саламура – торбички – тежест – саламура.

Съхранявам по този начин приготвените чушки на терасата, без значение дали е студена или гореща, защото солената вода не разрешава внезапни промени в температурата и служи като изолатор. Оставям ги на терасата и при мнусови температури, само че чушките не замръзват.

Те могат да седят по този начин към 3 месеца, в случай че не ги изядете по-рано.

Вижте още: Рецепта за пържена риба, след която не остава неприятна миризма

След две седмици към този момент могат да се употребяват. Извадете 2-3 торбички, в случай че е належащо. Нарежете чушките на кръгчета с дебелина 1 см., поръсете с нарязан магданоз и червен пипер. Те могат да пуснат малко сок в торбичките – т.е. собствен личен сок, защото солената вода не може да проникне през торбичките.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР