Чужди служби са ангажирани с разкриването на убийството на Алексей

...
Чужди служби са ангажирани с разкриването на убийството на Алексей
Коментари Харесай

Три чужди служби търсят убиеца на Алексей Петров! Изплува хакерска нишка в атентата

Чужди служби са ангажирани с разкриването на убийството на Алексей Петров! Израел, Съединени американски щати и Англия са измежду страните, до които Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са изпратили молби за помощ, написа „ Филтър “.

От тях ще се желае информация за връзките на някогашната барета с интернационалните незаконни групи, както и контактите му в бизнес среди поради възможни нарушени финансови ползи.

Разследващите у нас са най-заинтересовани от големите парични потоци, които минават през близки до Алексей предприемачи – посредством банки, както и криптовалути.

Освен Министерство на вътрешните работи в следствието за убийството към този момент е ангажирана и Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), където Алексей Петров работеше до 2009 година. Според упорити клюки Трактора възнамерява да се върне с българското ФБР на бял кон като началник.

В последните години Алексей Петров настойчиво работел по киберсигурността и се интересувал от нови технологии. Връзките му е тази сфера остават настрана от публичното внимание поради реномето му на силов състезател, осигурител и някогашна барета.

Неслучайно Алексей Петров притегли на работа хакера Кристиян Бойков. През 2019-а той беше задържан дружно с шефа на „ ТАД Груп “ Иван Тодоров поради теча на персоналните данни на 5 милиона българи от системата на Национална агенция за приходите. Бойков е един от най-хубавите компютърни експерти у нас. Не след дълго стартира работа при Алексей Петров в свързаната с него „ Лев корпорация “ дружно с някогашния началник на киберсигурността в ГДБОП и неприкрит почитател на ГЕРБ Явор Колев. Освен тях двамата на работа при Петров са били и други IT спецове.

Преди да стане прочут, Кристиян Бойков е изпълнявал задания по навлизане в данни на компании, с цел да бъдат убеждавани да подписват контракти с някогашните му работодатели от „ ТАД Груп “. Дали е правил същото и при Алексей Петров, не е ясно, само че кибервръзката е едно от направленията, по които проверяващите работят.

Освен Явор Колев, Кристиян Бойков и останалите хакери като очевидци по досъдебното произвеждане са разпитани всички мениджъри в бизнес мрежата на Алексей Петров, околните му другари и роднините, както и стотици престъпно проявени в цялата страна, в това число и оживели по времето на прехода знакови предприемачи. Те не били обвинени, а криминалистите търсели от тях информация и клюки в подземния свят за убийството на някогашната барета.

Кибервръзката и активността на хакерската група на Алексей Петров също се наблюдават деликатно и се търси информация за тази активност. Специалистите, наети от Петров, обаче били надалеч по-квалифицирани от тези в службите за сигурност, твърди осведомен с информацията от щаба по следствието на убийството на Алексей Петров.

За спорове на Петров в областта на киберсигурността приказва и хакерската офанзива против свързаната с него „ Лев Инс “. Тя се случи единствено месец преди наемникът с пушката да го причака в гората и да го простреля с два патрона в главата.

На 12 юли хакер с псевдоним „ Емил Кюлев “ изпрати писмо до медиите с линк към списък с персонални данни на над 2 милиона души. Те са разказани с ЕГН, адрес, номера на персонални карти, а на 37 хиляди от тях има и телефони. „ Емил Кюлев “ е изпратил и доказателства, че е откраднал данните посредством пробив в уебсайт на „ Лев Инс “.

Освен това е подал и сигнал в Комисията за отбрана на персоналните данни на 3 юли тази година. Тогава от „ Лев Инс “ отхвърлиха да има пробив в системата им. Самоличността на „ Емил Кюлев “ е незнайна, само че на уеб страницата си той е показал, че платформата му е Държавната организация по цифрово успокоение – опит за прилика с ДАНС, където до 2009 година работеше Алексей Петров.

„ Мисията на организацията е да следи прецизно заплащанията на такса „ цифрово успокоение “. Същевременно с това ние се грижим за налагането на наказания върху неточните платци “, написа в платформата „ Емил Кюлев “. По сходна скица „ ТАД Груп “ е работила и е набирала клиентите си в предишното. Предполага се, че „ Лев Инс “ е една от изнудваните от „ Емил Кюлев “ компании.

Въпреки построените версии и хипотези за възможни поръчители на покушението до момента няма диря, която да докара до арести и до събиране на доказателства, научи „ филтър “. Една от линиите на работа е обвързвана със комплицираните му взаимоотношения с Васил Божков през годините и най-много с обвиняването към хазартния необут, че е поръчал атентата против Алексей Петров през 2015 година. Освен това материали от делото „ Октопод “ демонстрират свидетелски показания, че Петров също е желал Божков да бъде погубен.

Хазартният необут кацна в България ден след погребението на някогашната барета.

Според някои Божков е задействал процедурата по завръщането си още преди убийството му. Съвпадението във времето породи повече клюки и спекулации за връзка на Божков с покушението. Според други обаче царят на залозите е експулсиран от управляващите в Дубай по нареждане  ва американските служби.

Инфо: narod.bg

Тагове: Алексей Петров убийство хакери хакерска нишка атентат Явор Колев Кристиян Бойков
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР