Чужди медии разбраха за подготовката на САЩ за евентуален руски

...
Чужди медии разбраха за подготовката на САЩ за евентуален руски
Коментари Харесай

CNN: САЩ се готвят за руски ядрен удар по Украйна от 2022 г.

Чужди медии схванаха за подготовката на Съединени американски щати за възможен съветски нуклеарен удар по Украйна. При това тази работа се прави от 2022 година, оповестява CNN.

Двама високопоставени чиновници в президентската администрация споделиха, че Съединените щати се приготвят за нуклеарна офанзива от края на 2022 г. Работата почнала по сигнал на западните разследващи служби. В същото време самите американски разследващи служби не можаха да намерят доказателства, че информацията е достоверна.

Събеседниците на публицистите означиха, че решението за подготовка е почнало въз основа на разбор на обстановката и информация „ освен хипотетична “. Източниците споделиха, че Съединени американски щати желали да вкарат проекти за отговор, в случай че " немислимото събитие " се случи.

„ Наше право е да се подготвим усърдно “, споделят американски осведомени.

Американските разследващи организации към момента не са разкрили разследваща информация, че Русия е почнала да активизира нуклеарни сили или се готви за нуклеарна офанзива. Източници означават, че " в никакъв случай не са виждали признаци на сходни стъпки ".

" Белият дом се притесняваше, че потреблението на нуклеарни оръжия от Съединени американски щати може да насърчи освен Путин, само че и други властнически страни да употребяват нуклеарен боеприпас ", написа по тематиката и The New York Times.

" Служители на администрацията на Байдън споделиха, че противодействието на Съединените щати би трябвало да е неядрено. Но те прибавиха, че би трябвало да има някакъв трагичен отговор - може би даже стандартна офанзива против единиците, които са изстреляли нуклеарни оръжия ", написа американското издание.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР