Чуждестранни медии публикуват новината за ареста в Германия на заподозрян

...
Чуждестранни медии публикуват новината за ареста в Германия на заподозрян
Коментари Харесай

Вашингтон пост не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!

Чуждестранни медии разгласяват новината за ареста в Германия на обвинен за убийството на българската тв журналистка Виктория Маринова.

" Вашингтон пост " напомня, че бруталното закононарушение в събота потресе Европа и породи опасения за свободата на словото. Убийството в началото бе възприето като възмездие поради откриване на корупция. За една година в европейски страни бяха убити двама проверяващи публицисти, припомня изданието, написа Dnes.bg.

След като привежда данни за обвинения и цитира изявления на български публични лица от през вчерашния ден, " Вашингтон пост " акцентира, че незабавно след вестта за закононарушението в Русе мнозина коментатори в България са отбелязали, че закононарушенията против дами са нормални за страната.

По-рано тази година държавното управление отхвърли да ратифицира Истанбулската спогодба (инициатива на Съвета на Европа да противопоставяне и попречване на насилието против жени), откакто българският Конституционен съд постанови, че конвенцията опонира на главния закон на България, написа вестникът.

" Вашингтон пост " акцентира, че документът е утвърден от 33 други европейски страни и цитира изказване на българския клон на Асоциацията на европейските публицисти, че щом конвенцията няма да е годна в България, би трябвало да се направи " изчерпателен разбор на казуса с насилието против дами ".

" Тайм " също осведоми за ареста в Германия и развиването на следствието, а " Гардиън " напомня, че изначало се е считало, че Маринова е убита поради работата си като публицист, защото последното й предаване е включвало изявление с двама проверяващи публицисти, които са проучвали корупция на високо равнище.

Лондонският вестник цитира българския министър председател Бойко Борисов, че през последните три дни по случая са били изписани " чудовищни неща " и че България не заслужава да бъде охулвана по този начин.

" Дейли телеграф " цитира основния прокурор на България Сотир Цацаров, че на този стадий не може да се каже дали убийството на Маринова е обвързвано с работата й като публицист и че от събраните до момента доказателства проличава, че нападателят е работил непринудено и със полови претекстове.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР