Чуждестранни компании изтеглят капитали от страната. Преките чужди инвестиции в

...
Чуждестранни компании изтеглят капитали от страната. Преките чужди инвестиции в
Коментари Харесай

Компании изтеглят капитали от страната

Чуждестранни компании изтеглят капитали от страната. Преките непознати вложения в България за първото тримесечие на годината са негативни - минус 254,4 млн. евро, оповестиха от Българска народна банка. За същия интервал на предходната година задграничните инвестиции също са негативни - минус 52,6 млн. евро. Само за месец март непознатите вложения са позитивни - 53 млн. евро, при негативни инвестиции в размер на минус 289,2 млн. евро година по-рано, разяснява в. „ Труд “.

Привлеченият дялов капитал (вноски на задгранични компании в капитала на български сдружения, както и приходи по покупко-продажби с имоти) за първото тримесечие е негативен и възлиза на 562,8 млн. евро. Това значи, че задгранични компании се изтеглят от пазара и продават дяловете си от сдружения в страната на български компании. Година по-рано привлеченият дялов капитал също беше негативен в размер на 184,5 млн. евро.

Нетният поток от вложения на задгранични жители и компании в парцели е 2,2 млн. евро, при 7,1 млн. евро година по-рано. Това значи, че задграничните инвестиции в парцели понижават с 69%. По страни, максимален дял в вложенията в парцели имат Казахстан (0,5 млн. евро), Холандия (0,5 млн. евро) и Латвия (0,4 млн. евро).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР