Чужденците бяха предупредени за евентуално насилие по време на френските

...
Чужденците бяха предупредени за евентуално насилие по време на френските
Коментари Харесай

Чужденците в Париж под тревога: Не ходете в събота на „Шанз-Елизе“

Чужденците бяха предизвестени за вероятно принуждение по време на френските митинги в събота, изключително в Париж, като някои посолства предизвестиха жителите си да стоят настрани, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Американското посолство издаде в детайли предизвестие, в което се разказва в елементи къде се чакат митингите в Париж в събота.

 
" Демонстрациите могат да бъдат съпроводени с принуждение, което да докара до вреди на имущество, в това число катурване на транспортни средства и тяхното подпалване ", предизвестяват от посолството. И още: " Полицейските реакции могат да включват водни оръдия и/или сълзотворен газ ".
 
Предупреждението поучава американците да не вършат усещане, да заобикалят тълпи и да реалокират колите си надалеч от местата, където се чакат демонстрации.

 
Изявление на английското външно министерство също предизвести, че демонстрациите в събота могат да прераснат в принуждение. " Шофьорите, пътуващи във Франция, също могат да изживеят закъснения или блокиране, породени от стачкуващи в будките за пътни такси на автомагистрали ", се споделя в предизвестието. " Във всички случаи би трябвало да избягвате всевъзможни демонстрации, в случай че това е допустимо, и да следвате препоръките на локалните управляващи ". Дават се сходни препоръки и за предстоящи демонстрации в Брюксел.-->
 
Белгия в това време поучава своите жители да отсрочат пътуванията си до Париж, в случай че това е допустимо. Ако въпреки всичко са в Париж, те би трябвало да заобикалят туристически обекти и да оставят всевъзможни транспортни средства в под земята паркинг: " Не участвайте в разногласия или други полемики. Не се съпротивлявайте на полицията “.

 
Френските публични представители към този момент оповестиха оставането със затворени порти на огромните туристически обекти в Париж, в това число музеи и художествени галерии - и споделиха на търговците на или към Шанз-Елизе в събота магазините им да останат затворени.
 
Външното министерство на Испания посъветва своите жители в Париж да наблюдават отразяването на новините и да избягат от конфликтите. В случай, че са били наранени от принуждение, те би трябвало да се измъкнат от него допустимо най-скоро, без да се стопират, с цел да вършат фотоси или кино фрагменти.

 
Португалия посъветва своите жители в Париж да не излизат, в случай че могат да избегнат това.
 
Холандските, немските, италианските и турските управляващи предизвестиха за допустимо принуждение, изключително в Париж, и посъветваха жителите си да се държат надалеч от всевъзможни демонстрации.
 
Този уикенд към 8000 полицейски чиновници ще бъдат на дежурство в Париж - 5000 повече от предишния уикенд, когато размирници предизвикаха огромни вреди на Триумфалната арка и към Шанз-Елизе. Десетина бронирани коли ще бъдат ситуирани в столицата за първи път.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР