Чудодейно изцеление на възрастна монахиня беше признато за 70-о чудо

...
Чудодейно изцеление на възрастна монахиня беше признато за 70-о чудо
Коментари Харесай

Изцелението на монахиня в пещера във Франция беше признато за 70-о чудо

Чудодейно излекуване на стара монахиня беше прието за 70-о знамение в считана за свещена пещера във Франция. Тя е в градчето Лурд, посещавано всяка година от 5 млн. туристи и католически поклонници. За тях мястото има божествена сила, която лекува и най-тежките заболявания.

 © Българска телеграфна агенция
Уверените стъпки на 79-годишната сестра Бернадет. Нещо, което дълги години не е и помисляла, че ще преживее още веднъж. През 60-те години претърпява няколко интервенции на гръбнака и остава парализирана. Прекарва съвсем половината си живот в инвалидна количка. Пие мощни болкоуспокоителни. Приема ориста си каквато е.

До 2008 година Животът на сестра Бернадет се прекатурва, когато отива на поклонение в пещерата Масабиел във френския град Лурд. Католиците имат вяра, че мястото има лечебна мощ. Църквата е признала 69 случая, в които хора са изцелени, с помощта на молитвите си там.
Сестра Бернадет: Молех се и внезапно чух глас, който ми сподели да се изправя. Послушах го. За моя изненада бях излекувана, можех да заставам права и не усещах никаква болежка. На идващия ден вървях 5 километра в гората. Никой не можеше да повярва, че още веднъж съм проходила. Плаках, плаках доста.
Според легендата, преди 160 години момиче, направлявано от гласа на Богородица, почнало да копае в пещерата, до момента в който не бликнал извор. Момичето отпило и се излекувало от астма.

Това било първото знамение на пещерата в Лурд. Преди да бъде наименуван чудодеен, всеки обособен случай е деликатно обсъждан от специалисти. 10 години откакто прохожда, изцелението на монахинята остава без здравно пояснение и е прието за 70-то чудодейно излекуване в пещерата Масабиел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР