Чудо в медицината! На 31 октомври 2022 г. светът приветства

...
Чудо в медицината! На 31 октомври 2022 г. светът приветства
Коментари Харесай

Чудо! Родиха се близнаци, замразени“ преди 30 г.

Чудо в медицината! На 31 октомври 2022 година светът приветства първите близнаци, родени след износването на ембрион, замразен през далечната 1992 година

Предишният рекордьор беше Моли Гибсън, родена през 2020 година от ембрион, който е бил замразен в продължение на съвсем 27 години. Интересното е, че тогава Моли лиши върха от сестра си Ема.

„ Има нещо умопомрачително в това ”, сподели бащата на близнаците Филип Риджуей пред Си Ен Ен. И добави: " Бил съм на 5 години, когато Бог е дал живот на Лидия и Тимъти, и от този момент той го е запазил ".

" В прочут смисъл те са най-старите ни деца, макар че са най-малките ", уточни още Риджуей. Той и брачната половинка му Ракел имат още четири деца на осем, шест, три и една годинка, като нито едно от тях не е заченато посредством инвитро процедура или донорство.

Ембрионите са основани за анонимна фамилна двойка посредством инвитро оплождане. Съпругът е бил при започване на 50-те си години, като са употребявали 34-годишна жена за донор на яйцеклетки, написа Нова.

Ембрионите са замразени на 22 април 1992 година, те се съхраняват в лаборатория за плодовитост на Западното крайбрежие до 2007 година, когато двойката, която ги е основала, ги подарява на Националния център за донорство на ембриони в Ноксвил, Тенеси, с вярата, че друго семейство ще може да ги употребява.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР