Чудни милинки, на които всички вкъщи много ще се зарадват

...
Чудни милинки, на които всички вкъщи много ще се зарадват
Коментари Харесай

Котленски Милинки

Чудни милинки, на които всички у дома доста ще се зарадват на закуска - изключително в композиция с домашно кисело мляко

Необходими Продукти

ЗА ТЕСТОТО


● брашно - 600 г
● яйца - 2 бр.
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● квас - 20 г прясна
● вода - 250 г хладка

ЗА ЗАЛИВКАТА


● краве масло - 70 г
● брашно - 2 с.л.
● сол - 1 щипка
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Започнете приготвянето на чудесните милинки, като разтворите маята с две-три супени лъжици топла (около 37-38 градуса) вода. Добавете шипка захар, разбъркайте и оставете встрани.

Пресейте брашното в тава и в средата му направете кладенче. В него изсипете шупналата квас, яйцата, водата, захарта и солта.

Започнете да размесвате до приемане на меко тесто за милинки. Разделете тестото на 4 равни елементи, като всяка обособена накъсвайте и направете по 10 топчета.

Вземете кръгла тава с диаметър най-малко 30 см. Намажете дъното ѝ с малко масло и подредете топчетата, като оставяте разстояние сред всяко настрана.

Тук има два разновидността за продължение. Първо, да оставите тавата в топло помещение за към час да втаса. Второ, да приберете тавата в хладилника за една нощ да втасат.

Преди да изпечете котленските милинки, включете фурната да загрява на 170-180 градуса.

В дребна тенджера разтопете маслото, прибавете брашното и солта и разбъркайте. С тази примес залейте милинките и сложете в загрятата фурна.

Печете за към 45 минути или до подготвеност. Готовите милинки изкарайте от фурната, изчакайте минута и поръсете щедро с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР