Чудите се как може да си приготвите тази невероятна сечена

...
Чудите се как може да си приготвите тази невероятна сечена
Коментари Харесай

Сечена катмер (бюрек) баница

Чудите се по какъв начин може да си приготвите тази невероятна сечена баница? Разгледайте подробната ни рецепта и вижте по какъв начин да получите най-вкусната баница на света

Необходими Продукти

за тестото


● яйца - 1 бр.
● сол - 1 с.л. равна
● олио - 2 с.л.
● вода - 400 мл топла
● брашно - 700 гр
● масло - 300 г или мехлем
● сирене - 150 г за плънка

Начин на подготвяне

От пресятото брашно смесено със солта, яйцето, олиото и водата замесете меко тесто за баница. Поставете тестото върху посипан с брашно плот и го разделете на две равни елементи, завършени на топки.

Поръсете ги с брашно и ги завийте с чиста забрадка, с цел да се отпусне тестото, за към 20 минути. Разтопете мазнината (но не гореща).

Вземете едната топка и благодарение на точилка разточете на тъничък лист. Поставете в средата на листа купа с диаметър на отвора 20 см, с отвора надолу, с цел да маркирате подобен кръг и разрежете останалата част на 12 трапецовидни листи до купата (разгледай фотосите в галерията). Премахнете купата и намажете с лой маркирания кръг.

Започнете да теглите с пръсти трапецовидните листа към кръга един по един, като посред им мажете с лой. Получавате кръгло слоесто тесто, което преместете върху паница с неговия диаметър и поставете в хладилника, с цел да стегне мазнината, до момента в който си приготвите идващото топче, като процедирате по същия метод като първото.

Вземете първото топче от хладилника и поставете второто на негово място.

Върху леко намазан с лой плот разточете на кора (може и с точилка, може и с ръце, като дърпате и разтягате тестото), с размер на дъното на тава 32 см, авансово намазана с лой. Поставете кората в тавата и поръсете с натрошеното сирене.

По същия метод процедирате с другата кора и я полагате върху сиренето. Оформената баница нарежете на квадрати а от горната страна намажете с останалата ви лой.

Печете в авансово нагрята на 200 градуса фурна, за към 40 минути, до златист цвят.

Напръскайте изпечената баница с малко вода и я завийте с чиста забрадка да се задуши за към 10 минути, сервирайте.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР