Чудите ли се дали сте на една вълна? Дали искри,

...
Чудите ли се дали сте на една вълна? Дали искри,
Коментари Харесай

5 признака, че между вас има истинска химия

Чудите ли се дали сте на една вълна? Дали искри, химия, въодушевление - както и да го наречете? Ето лист от 5 сигнала, които ще ви оказват помощ да си отговорите на този въпрос.

Искрите, които пораждат сред двама души, са свързани с биологични процеси. Не звучи доста сантиментално, само че е тъкмо по този начин.

Но в този момент няма да се фокусираме върху хормоните, макар че можем да кажем няколко думи и за тях. „ Фантастичната четворка “ - допамин, естроген, тестостерон и серотонин са виновни за възбудата и привързаността. Тяхното деяние прави новата обич пристрастяваща за нас.

Какво е химията в една връзка?

Безмълвният разговор на невербалните знаци – това определение може да е изсъхнало, само че в действителност добре разказва действителността. Химията е обвързвана с всичко, с изключение на изречените думи. Изглежда, че няма забележима причина да бъдете привлечени от друго човешко създание. Може би просто сте разменили няколко думи и едвам се познавате, само че възприятието за привличане е налице от самото начало. Как става по този начин? Чрез характерни чувства, които ни карат да изпитваме голяма непосредственост и ангажираност. И които по никакъв метод не сме в положение да направляваме. Привлечени сме неустоимо от миризмата на другия човек, звука на гласа му, метода, по който се движи и изглежда…

Контакт с очите – какъв брой истина има в това?

Това, че очите са огледалото на душата, се знае от дълго време. Зрението е главният детайл в езика на тялото, на който би трябвало да обърнете внимание. Начинът, по който двама души се гледат, споделя повече, в сравнение с си мислите. Когато харесвате някого, не можете да спрете да го гледате – автоматизирано се взирате в този човек. Той може да прави същото и то освен до момента в който говорите, само че и при други взаимоотношения. Взирането постоянно е толкоз интензивно, че се основава усещането, че погледът прониква непосредствено в душата ви.

Силата на усмивката

Не единствено очите, само че и цялото тяло поддържа връзка. Някои сигнали съдържат съблазнителна мощ - овлажняването на устните, докосването на косата, излагането на показ на врата и раменете са подсъзнателни послания, които дамите постоянно изпращат. От друга страна, мъжете може да са склонни да държат ръцете си в джобовете на панталоните си, с изпънати палци.

Един от най-лесните способи да тествате химията сред двама души е да се усмихнете. Всеки път, когато обектът на въздишките ви мине около вас, няма по какъв начин да не се усмихнете откровено и той/тя - също. Всъщност не е нужно да прави нещо, с цел да се изпише наслада на лицето ви – единствено наличието на този човек е задоволително. Дори сухите смешки наподобяват най-смешните на света. Ето това е явен знак, че сред вас има химия!

Закачки

Да, закачките са знак за витаещата във въздуха химия сред двама души. Точно като децата, които се закачат, с цел да покажат своята любов. Възрастните също употребяват хумора, с цел да се сближат с някого. Закачката, която е почтена и отвън границите, е способ да привлечете вниманието на някого и да се забавлявате с него. Освен това е различен метод да контактувате, когато не знаете какво друго да кажете. Игриво боричкане един различен, потребление на глупави или сладки прякори.... Някои неща просто не можем да надраснем!

Без надзор

Науката даде опция да се научат за доста механизми, които управляват човек в връзките и при избора на сътрудник. Има обаче аспекти, които мъчно могат да бъдат обяснени рационално. Едно от тях е неналичието на надзор над възприятията и това е ужасно! Всеки път, когато имате уговорена среща и се чувствате нервни, това е знак, че в действителност сте били уцелени от стрелата на Купидон. Толкова сте напрегнати, че губите надзор върху това, което вършиме или казвате. Същото важи и за другия човек. Най-интересното е, че възрастта няма значение. Когато сред вас има същинска химия, се чувствате като влюбен младеж.

Просто другарство

Тази точка може да наподобява малко спорна, тъй като е мъчно да се каже дали е другарство или освен това. Това, че сте най-хубави другари, въобще не изключва сантименталната химия. Не всичко опира до физическа непосредственост. Става дума за доста по-тясна връзка. Следователно пристрастеността не може да се преглежда като основа на една връзка, макар че в действителност е доста значима. Но по-голям е наборът от изживени страсти и прекарвания, които могат да ни приближат до другия човек по специфичен метод.

Интересното е, че науката удостоверява, че противоположностите не се притеглят: в една връзка всеки човек се стреми да сътвори собствен личен прелестен и удобен свят към себе си, където да се усеща спокоен и където не е заставен да търпи непрекъснати конфликти и да прави непрекъснати жертви. Ето за какво, в множеството случаи, дълготрайните връзки са тези, при които химията произтича от приликите.

Автор: Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР