Чудили ли сте се какви ползи за здравето има чесъна?

...
Чудили ли сте се какви ползи за здравето има чесъна?
Коментари Харесай

7 ползи за здравето от чесъна

Чудили ли сте се какви изгоди за здравето има чесъна? Чесънът е бил част от кухнята в продължение на епохи. Тази билка има лечебни и медицински свойства поради антибактериалния и антисептичния си темперамент. Полезните свойства на чесъна се дължат на съединението алицин. Той е богат на минерали като фосфор, цинк, калий и магнезий. Витамините С, К, фолат, ниацин и тиамин също се съдържат в обилие в чесъна.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

7 изгоди за здравето от чесъна

1.Против хрема

 чесъна 7 изгоди за здравето от чесъна фотография: pinterest

, които се съдържат в чесъна, го трансформират в мощно средство за подсилване на имунната система и за предварителна защита на хремата. Всеки ден добавяйте малко чесън в храната.

Ако към този момент имате хрема, направете си чай от чесън – залейте стритите скилидки с гореща вода, след няколко минути прецедете течността и пийте. Добавете малко мед или джинджифил, с цел да подобрите усета.

2.Предпазва от кашлица и простуда

Суровият чесън може да предотврати кашлица и простудни инфекции. Максимална изгода има от изяждането на две смачкани скилидки на празен корем. За децата и бебетата се допуска, че окачването на скилидки от чесъна на конец към врата им облекчава признаците на тапите.

3.Добър за сърдечното здраве

 чесъна 7 изгоди за здравето от чесъна фотография: pinterest

Алицинът, съединяване, което се съдържа в чесъна, стопира окисляването на LDL (лошия холестерол). Това понижава равнищата на холестерола и усъвършенства здравето на сърцето. Редовната консумация на чесън понижава честотата на формиране на кръвни съсиреци и по този метод оказва помощ за попречване на тромбоемболизъм. Той също по този начин намалява кръвното налягане, тъй че е потребен за пациенти с хипертония. Прочетете повече за това по какъв начин да контролирате високото кръвно налягане.

4.Може да усъвършенства спортните достижения

Чесънът се счита за едно от най-хубавите субстанции за възстановяване на спортните достижения. В старите времена той се е употребявал за лекуване на умората и възстановяване на работоспособността на служащите. Проучвания върху гризачи демонстрират, че потреблението на чесъна оказва помощ за възстановяване на физическите достижения. Хора, които са имали сърдечни болести, са консумирали чесън в продължение на 6 седмици и това е довело до понижаване на сърдечния им темп с 12% и до по-добра физическа продуктивност.

5.Подсилва имунната система

 чесъна 7 изгоди за здравето от чесъна фотография: pinterest

Още когато бяхме деца, доста от нас се хранеха с чесън при първите признаци на простуда! Едно изследване открива, че в продължение на 12 седмици ежедневните таблетки чесъна понижават броя на настинките с 63% спрямо плацебо.

Доказателствата за това се основават както на обичайна приложимост, по този начин и на някои данни, че чесънът съдържа както антимикробни, по този начин и антивирусни свойства.

Излишно е да споделяме, че чесънът може да бъде съществена мощ, която да държите в арсенала си!

6.Усилва метаболизма

Чесънът в действителност оказва помощ за ускорение на метаболизма!

Сигурни сме, че се чудите по какъв начин. Първият метод е, че той е цялостен с витамин С, В6, манган и калций, които са от значително значение за загубата на мазнини. Вторият метод е, че чесънът може да намали инсулиновата устойчивост, което е толкоз значим фактор за здравословен метаболизъм и тегло! Не единствено това, само че чесънът може да бъде потребен и за детоксикация на организма – значителен фактор за намаляване.

Приятелите ни може и да не правят оценка любовта ни към чесъна, само че тялото ни сигурно я прави оценка!

7.Почиства тялото

 чесъна 7 изгоди за здравето от чесъна фотография: pinterest

Може да наподобява нелогично, че нещо с толкоз остра миризма може да помогне за прочистването на организма, само че това е по този начин. Е… най-малко от вътрешната страна!

Сулфхидрилните съединения в чесъна са извънредно мощни, защото оказват помощ на организма да се освободи от токсините. Въпреки че в по-голямата си част черният дроб прави фантастична работа по пречистването на организма, ние живеем в доста отровен свят. При това състояние приемането на малко помощ несъмнено не може да навреди!

Свойствата на чесъна в действителност могат да оказват помощ за стимулиране на ензимите за детоксикация в тялото ни. Чесънът може да работи синергично с магарешкия трън, в случай че желаете още по-мощна детоксикация. Някои хора даже пият чесън с топла лимонова вода всяка заран за бонус към детоксикацията.

Така че, да! Чесънът несъмнено може да почисти вътрешностите ви. Въпреки това, в случай че решите да го дъвчете недопечен, може да желаете да положите малко повече грижи за почистването на останалата част.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР