Чудесна идея е на децата в семейството да се вземе

...
Чудесна идея е на децата в семейството да се вземе
Коментари Харесай

Котето и децата у дома

Чудесна концепция е на децата в фамилията да се вземе за домакински любим коте. Така детето се учи да се грижи за друго живо създание, да споделя с него времето и игрите, да бъде търпеливо и отстъпчиво и да се преценява с потребностите на близките. Това построява един добър темперамент в бъдеще. Какво би трябвало да знаем за съжителството на дете и коте вкъщи?

Добрите планове и тяхното реализиране на процедура не всеки път съответстват. За да се случат нещата по този начин, както възрастните си ги показват, е нужна предварителна подготовка.

Нейната същина зависи от възрастта на децата. Ако те са напълно дребни, преди този момент е добре да им се изясни образно с какво ще се сблъскат вкъщи. Най-добре да се покаже какво съставлява котката върху плюшена играчка.

Децата би трябвало да са наясно кои елементи от тялото на котето не трябва да пипат, по какъв начин да галят своя бухнал другар, по какъв начин да си играят с него и по какъв начин да се защищават от реакциите му.

При въвеждане на котето вкъщи, най-добре то да не се среща с повече от едно дете, защото шумът, който децата подвигат, може да стресира съществено новия им другар. Докато трае опознаването, не трябва да се оставят котето и децата уединено нито за момент. Не се знае какви ще бъдат последствията за всяка от страните.

По-големите деца би трябвало да се включат през цялото време в грижите за котката. Сипването на котешка храна и прясна вода, почистването на тоалетната могат да бъдат делегирани на децата, с цел да се усещат като пълноценни притежатели на своя домакински другар и да развият възприятие за отговорност по отношение на близките.

 Отглеждане на коте вкъщи

Отглеждането на котка и деца по едно и също време не е по никакъв начин мъчно, стига да бъдат сложени вярно границите пред детето и то да е наясно до каква степен се простира свободата в държанието към котето.

Ако едно дете израсне с коте, то се учи да почита другите живи същества и да се преценява с техните потребности.

Учи се да се грижи за тези, с които споделя живота си и да носи отговорност за тях. В лицето на котето детето печели правилен другар за дълги години.

Любовта и уважението към животните в детството са основата, върху която се гради хуманното отношение и към хората.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР