Чудат, зловещ, чудовищно талантлив, Майсторът на хоръра - големият Стивън

...
Чудат, зловещ, чудовищно талантлив, Майсторът на хоръра - големият Стивън
Коментари Харесай

Съвети за творческо писане от Стивън Кинг

Чудат, злокобен, чудовищно надарен, Майсторът на хоръра - огромният Стивън Кинг, е публицист с колосално въображение, фактор в литературата.

Безспорно е, че той може да твори. Книгите му се отличават от тези на всички останали създатели в литературната история. Стивън Кинг има на какво да ни научи за креативното писане. 

В записките си " За писането "   ( " On Writing " )  Кинг споделя скъпи препоръки, някои от които припомня американският уебсайт Business Insider. " Не мога да излъжа и да кажа, че няма неприятни писатели. Съжалявам, само че има доста неприятни писатели ", споделя той. Ето и препоръките му:

Спрете да гледате телевизия . Четете колкото може, повече. " Телевизията е отрова за творчеството ", споделя Стивън Кинг. Писателите би трябвало да погледнат вътре в себе си и да извърнат живота към въображението. Четете на всички места, където отидете. Четете, до момента в който се храните. Навсякъде носете със себе си книга.

За да сте добър публицист, би трябвало да правите две неща:  да четете много и да пишете много . И непрекъснато би трябвало да работите да усъвършенствате и определяте наново труда си. Докато в това време доста четете. 

Подгответе се за повече неуспех и рецензия, в сравнение с можете да понесете . Не единствено, че ще се съмнявате в себе си, само че и хората ще се съмняват във вас. Ако пишете (или рисувате, или танцувате, или вършиме статуи, или пеете) някой ще се опита да ви накара да се почувствате непоносимо поради това. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР