Чучело на Путин в клетка - като средновековен владетел-военнопленник, издигнаха

...
Чучело на Путин в клетка - като средновековен владетел-военнопленник, издигнаха
Коментари Харесай

Чучело на Путин в клетка издигнаха във Варна

Чучело на Путин в клетка - като феодален владетел-военнопленник, издигнаха във Варна. Инсталацията бе сложена във връзка годишнината от нашествието на Русия. Тя бе издигната на площада до постройката на община Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Днес той е единствено кукла в клетка

Изпълнен със парцали е таз пачавра

Утре, зад здрава решетка

Влачат го в Киев - жив!, написа на лозунг-табела, подложен пред куклата на съветския президент.

Морският град приюти най-вече украински бежанци, припомниха избягалите от ужаса на бомбите и благодариха на българите за грижите, които са положили и поставят за тях и фамилиите им.

В 14 часа през днешния ден, когато бе обещано началото на митинга във връзка една година от войната, стотици българи и украинци се събраха до общинския билдинг в морската столица, с цел да отдадат респект на милионите починали от старта на жестоката инвазия и да изискат мир и отдръпване на съветските войски от Украйна. Десетки издигнаха българския трибагреник и синьо-жълтия байрак.

Украински деца поздравиха на български с химна на нашата емиграция " Я кажи ми, облаче ле бяло " по безсмъртните стихове на Ран Босилек. Десетки българи се разплакаха от трогване на осъществяването.

Украински майки описаха за ужаса, който са претърпели с децата си при започване на военните дейности и по време на бягството им от родината.

След митинга украинци и българи поеха в шествие, като от общинския билдинг те се спуснаха по посока морето. Шествието завърши пред паметника на украинските войни в Морската градина във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР