Chrome е достъпен за потребителите от години и в момента

...
Chrome е достъпен за потребителите от години и в момента
Коментари Харесай

Как да забързаме Google Chrome



Chrome е наличен за потребителите от години и сега е най-популярният интернет браузър. Причините за това са, че той е бърз, работи на всевъзможни системи и дава комфортна връзка с пакета от услуги на Гугъл.

Chrome обаче може и да не е чак толкоз бърз... Ако се сблъсквате с сходен проблем, то хвърлете един взор на препоръките надолу, които ще ви помогната да извършите още веднъж пъргаво сърфирането в интернет.

Прочетете още: Откриха злонамерени разширения за Гугъл Chrome

С изключениe на добавките, които са налице единствено за версиите за лични компютри, тези препоръки касаят всички устройтва.
Изключете разширенията
Ако ползвате Chrome от повечко време, то е допустимо той да е “затормозен” от многочислени добавки (extensions). Премахването или деактивирането им може да реши казуса във вашия съответен случай и по всяка възможност ще откриете, че не ползвате част от тях.

За да извършите това напишете chrome://extensions в адресното поле на приложението. След това прегледайте листата и отмаркирайте тези разширения, които не употребявате. Можете и да ги изтриете посредством клик върху иконката, изобразяваща кошче.
Инсталирайте последната версия
Chrome се обновява автоматизирано, само че в случай че в никакъв случай не затварят браузъра или не изключвате компютъра си, то може да ползвате остаряла версия.

Един елементарен рестарт евентуално ще оправи нещата, само че в случай че желаете да сте сигурни, че разполагате с най-пресния програмен продукт, то кликнете върху трите точки горе вдясно и по-късно изберете Помощ > За Гугъл Chrome.

Това ще накара приложението да смъкна последната версия.

Ако ползвате мобилни устройство, то отидете в магазина за приложения за вашата операционна система и проверете в секцията за ъпдейти.
Затворете 30-те отворени таба!
Гугъл постоянно пуска ъпдейти за своя артикул, които усъвършенстват продуктивността и понижават потреблението на оперативна памет. При всички положения обаче това е изчерпаем запас. Ако отваряте многочислени страници по едно и също време, то може да се сблъскате със забавяния.

Просто затворете табовете. Вероятно това е най-лесния метод да “поправите” мудно работещия Chrome.
Изтрийте историята си на сърфиране
Вероятността не е огромна, само че изтриването на историята на сърфирането може да оправи нещата. Chrome смъква и съхранява огромно количество данни, в това число картинки, бисквитки и други За да ги изтриете отидете в История > История и кликнете върху бутона Изчистване на данните за сърфирането.

За феновете на бързи клавишни комбинации – можете да достигнете бързо до въпросната алтернатива натискайки Ctrl+Shift+Delete, до момента в който сте отворили всеки прозорец на Chrome.

Всичко, което ще видите, е предизвестие, че някои уеб сайтове може да работят по-бавно, когато ги отворите идващия път. Изтриването на бисквитките пък значи, че ще би трябвало да се авторизиране още веднъж в някои страници.

Ако ползвате смарт телефон или таблет, то отворете настройките (Settings) и по-късно: Privacy > Advanced > Clear browsing data.
Инсталирайте Chrome още веднъж
Понякога, в случай че нищо друго не оказва помощ, единственият метод за възобновяване на пъргавостта на браузъра е премахването му от компютъра.

За задачата в Windows отворете Контролния панел (или отидете в Настройки, в случай че ползвате Windows 10), след което потърсете Добавяне или унищожаване на стратегии (Add/remove programs). В отворилия се лист би трябвало да намерите Chrome.

За реинсталирането му би трябвало да употребявате различен браузър, с цел да посетите google.com/chrome, откъдето да си свалите отначало приложението. Бихте могли да се сдобиете с нужния файл и преди деинсталацията.

В Android преместете иконката на приложението в полето унищожаване, което се появява, откакто задържите пръста си върху нея. В iOS натиснете хиксчето върху Chrome, когато иконките стартират да вибрират.
Опитайте различен бразузър
Това, явно, този съвет е заобикаляне на казуса, защото тук не става дума за забързване на Chrome. Не изключено обаче да е налице уебсайт, който да не работи правилно с този браузър…

Най-бързото решение на този проблем е да пробвате друго сходно приложение. Ако ползвате Windows, то пробвайте Microsoft Edge. Също по този начин за задачата може да си свалите Firefox, Opera или различен различен бразузър.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР