Чрез мобилното приложение е-Rх ще се издават електронни бели рецепти“

...
Чрез мобилното приложение е-Rх ще се издават електронни бели рецепти“
Коментари Харесай

С приложението e-Rx лекарите вече могат да издават „бели“ е-рецепти през телефон

Чрез мобилното приложение е-Rх ще се издават електронни „ бели предписания “ от мобилен телефон или таблет, когато лекарят няма опция да направи това на компютър с медицински програмен продукт. Може да се употребява по едно и също време от няколко мобилни устройства. Това разгласи здравният министър Асен Меджидиев на взаимна конференция с министъра на електронното ръководство Георги Тодоров в Министерството на електронното ръководство, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Ще облекчим времето на пациента и разхождането по празни гишета и да облекчим активността на общопрактикуващите лекари. Всичко ще става електронно, само че за ТЕЛК и НЕЛК не отпада задължението на пациента да отиде на доктор за съответния обзор и документи “, сподели министър Тодоров, представен от Фокус.

Подобряването на услугата за пациентите е задачата на приложението, уточни Меджидиев. Той сподели, че изписването на бялата рецепта ще става бързо и от всяка една точка на страната. Това ще е допустимо и за системата на Спешната помощ, сподели още здравният министър.

През мобилното приложение ще може да бъде изписан медикамент, който незабавно попада в системата на здравното електронно досие, като това ще има изгода главно за пациентите, уточни министърът.

Приложението може да се употребява на няколко мобилни устройства по едно и също време, стана ясно още на конференцията.

Важно изискване за използването на приложението е лекарят да бъде деен член на Българския лекарски съюз, сподели Ивайло Стойчев от „ Информационно обслужване “, представен от Българска телеграфна агенция.

Подробни указания за потреблението на приложението ще бъдат налични на уеб страницата his.bg.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР