Чрез екстремни спортове деца от Велико Търново ще се учат

...
Чрез екстремни спортове деца от Велико Търново ще се учат
Коментари Харесай

Деца борят агресията с екстремни спортове

Чрез рискови спортове деца от Велико Търново ще се учат да преодоляват експанзията. Проектът, финансиран от Министерството на младежта и спорта се осъществя от спортния клуб "Сикс спортс ", в партньорство с община Велико Търново, заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция в регионалния град Георги Недев, ръководител на клуба.

В начинанието могат да вземат участие над 250 души от 15 до 29 години, както и 25 младежи в неравностойно състояние.

Те ще се срещнат с правилата на муай-тай /тайландски бокс/, прочут още като изкуството на осемте крайника. Участниците ще бъдат екипирани и ще упражняват навън, посочи Димитър Марков, републикански първенец в дисциплината и началник на великотърновския клуб "Чан-на ", под чието управление ще се състоят тренировките.

Предвидени са мини надпревари по мотокрос и ендуро, за които също е обезпечена цялостна екипировка на участниците, показаха уредниците.

Заниманията, които включват и каране на колела и ролери, ще се състоят сред 17 и 19 юли в парк "Дружба ", и на 4 и 28 август в градовете Дебелец и Килифарево. Цялата стратегия е оповестена във фейсбук страницата на клуба, уточни Недев.

В рамките на плана ще бъде сниман и филм. Идеята е да се покаже по какъв начин спортът намалява степента на експанзията и учи на дисциплинираност и почитание, означи Биляна Първанова, координатор на плана и дълготраен играч по хандбал. Другата цел е децата да излязат от обществените мрежи и да осъществят действителни обществени контакти навън, уточни тя.

Осигуреното финансиране е в размер на 35 хиляди лв., а срокът за осъществяване е пет месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР