Човешката природа е по-силна от всеки индивид, от всяка институция

...
Човешката природа е по-силна от всеки индивид, от всяка институция
Коментари Харесай

Отърсете се от склонността винаги да спорите - РОБЪРТ ГРИЙН

Човешката природа е по-силна от всеки субект, от всяка институция или техническо откритие.

В последна сметка тя оформя всичко, което сътворяваме, като отражение на себе си и своите първоначални корени. Тя си играе с нас като с пешки.

Робърт Грийн припомня, че въпреки и да прекарваме целия си живот, направлявани от законите на нашата природа, ние рядко си даваме сметка за разпоредбите на играта. Не вярвате ли?

Опитайте се тогава да отговорите на няколко въпроса. Защо се хвърляме въодушевено в инициативи, които ни губят времето? Защо от време на време внезапно избухваме против сътрудници и другари? Защо се влюбваме в несъответствуващите хора?

Ако се научим да оценяваме характера на хората, това ще ни помогне да заобикаляме работните и персоналните връзки, които ни нанасят толкоз доста прочувствени вреди.

Когато е измежду други хора, човек непрекъснато се пита и тревожи по какъв начин те го възприемат. Ако бъдем обхванати от такива страсти, към този момент доста мъчно можем да следим хората, тъй като се фокусираме върху личните си усеща и пречупваме всичко, което споделят или вършат, през своята призма – харесват ли ме, или не ме харесват?

Хората нормално са заети с страсти и проблеми, които имат дълбоки корени. Те се пробват да се оправят с копнежи и разочарования, които ви предхождат с години или десетилетия. Вие пресичате пътя им в избран миг и ставате комфортна цел за неудовлетвореността или гнева им. Те проектират върху вас качества, които желаят да видят. В множеството случаи отношението им не е ориентирано против вас персонално.

Ако обръщаме внимание на държанието на хората, ние се стремим да класифицираме дейностите им в категории и си вършим прибързани заключения, като най-после затвърждаваме онази оценка, която най-добре дава отговор на личните ни предразсъдъци. Или одобряваме техните користни пояснения.
Когато човек намерено демонстрира някаква линия, като убеденост или свръхмъжественост, нормално го прави, с цел да скрие тъкмо противоположното качество.

Хората непрекъснато играят функции за пред обществото, преструват се на прогресивни и положителни единствено с цел да прикрият по-добре тъмните си страни.

Ако някой направи нещо, което наподобява нехарактерно за него, незабавно ще ви прави усещане: постоянно това, което наподобява несвойствено за някого, в действителност е по-показателно за същинския му темперамент. Ако човек е по природа ленив или малоумен, той оставя улики за това в най-дребните елементи.
Насилниците, завистливците и манипулаторите нормално не се обявяват като такива. Те умеят да се показват в очарователна светлина на първа среща, да ни обезоръжават с ласкателства и други похвати. Когато ни изненадат с грозното си държание, ние се усещаме предадени, гневни и безпомощни. Те ни оказват непрекъснат напън, знаейки, че по този метод потискат нашите мозъци с наличието си, с което затрудняват още повече способността ни да мислим рационално или да планираме.

Обикновено, когато срещнем опозиция против нашите хрумвания или проекти, не можем да се въздържим и се опитваме да променим непосредствено мнението на хората посредством спор, поуки или опити за увещание, само че всичко това единствено ги кара по-упорито да отстояват позицията си. Хората са по природа упорити и невъзприемчиви към външни въздействия.

Най-ефикасното средство за влияние е смяната в личното ви въодушевление и държане. Хората реагират на вашата сила и държание даже повече, в сравнение с думите ви.

Отърсете се от склонността постоянно да спорите. Вместо това спокойното ви държание и откровеният интерес към другия човек ще оказва позитивен и хипнотичен резултат.

„ Законите на човешката природа “

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР