Човекът ще общува с виртуалния помощник на по-естествен езикПродуктите на

...
Човекът ще общува с виртуалния помощник на по-естествен езикПродуктите на
Коментари Харесай

Google Assistant става по-персонализиран

Човекът ще поддържа връзка с виртуалния асистент на по-естествен език

Продуктите на Гугъл ще се научат да схващат по-добре хората и да им оферират по-полезни препоръки (източник: Google)

Виртуалният дигитален асистент ще бъде по-полезен, когато може да схваща хората, да знае кои места и събития са значими за тях, счита Гугъл. Ето за какво в близко време компанията ще усъвършенства своя гласов помощник Гугъл Assistant, с цел да стане по-персонализиран.

Така да вземем за пример, откакто заяви на Assistant кой от контактите в адресната книга е на мама, потребителят ще може да задава на софтуера по-естествени въпроси: „ Какво е времето в дома на мама този уикенд? “ или „ Напомни ми да поръчам цветя една седмица преди рождения ден на моята сестра “.

Разбира се, индивидът постоянно ще може да управлява своята персонална информация и във всеки миг да прибавя, редактира или изтрива данни от настройките в Assistant, прецизира в блог обява Гугъл.

Като цяло, продуктите на Гугъл ще се научат да схващат по-добре хората и да им оферират по-полезни препоръки. По-късно тази година в умните екрани от рода на Nest Hub Max ще се появи функционалност „ определено “, която ще поддържа персонализирани оферти – да вземем за пример предписания, събития и подкастове.

По този метод, в случай че потребителят е търсил по-рано средиземноморски предписания за храна, виртуалният асистент ще демонстрира подобаващи ястия при приемане на питане с рекомендация за вечеря. Assistant също по този начин регистрира подтекста – да вземем за пример часа, в който е получил питането, с цел да предложи надлежно ядене за закуска или вечеря.



Гласовият помощник също така става по-удобен и към този момент няма да се нуждае всякога от фразата „ Окей, Гугъл “, преди да получи команда. Потребителите могат да стопират таймера или будилника като просто кажат „ Стоп “ – тази функционалност към този момент работи локално на устройства от рода на умни колонки и екрани на Гугъл, употребявани в англоезичните страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР