Човек разбира какво е страх, когато стане родител. Да оставиш

...
Човек разбира какво е страх, когато стане родител. Да оставиш
Коментари Харесай

Не предавайте страховете на децата си, вие сте тяхната единствена опора

Човек схваща какво е боязън, когато стане родител. Да оставиш сърцето си да се разхожда към теб, застрашено от всички рискове на света, от време на време се оказва непостижима за страстите ни задача.

Изобилието от какви ли не плашещи истории за “едно дете, което.. ” единствено още повече утежняват ситуацията. Дори до момента в който спим добродушно в леглото си, ние сме подготвени да измислим най-малко три разнообразни сюжета, в които нещо неприятно му се случва тъкмо в този миг.

Тези терзания са изцяло естествени и разбираеми. Това е израз на нашата грижа и обич към децата ни. Това ни оказва помощ да ги предпазим и да ги научим да се грижат за себе си. Но има една граница на рационалното терзание, която не трябва да прекосяваме и да се трансформираме в невротични, травматични децата си родители.

Ето по какъв начин реализираме това:

Не плашете детето, че го чака нещо ужасно
 d
Когато следва нещо ново в живота на детето ви, а и във вашия като родител, е добре да се информирате авансово какво да очаквате, само че от положително надъхан другар и от хората, с които детето ви ще се срещне.

Да вземем за образец тръгването в първи клас. Ако цялата рода приказва на детето “ти в този момент ще видиш какъв брой е мъчно в първи клас, завършек на детството и игрите, те учителките са доста строги и би трябвало да слушаш и да мълчиш ”, няма по какъв начин да чакаме, че детето с готовност ще желае да върви в тази възприета от него като враждебна среда. То ще поеме от нашата раздразнителност и терзания и ще го лишим от приятното неспокойствие на първия образователен ден, новите другари и положителното другарство с учителите.



Ако въпреки всичко то изпитва боязън и терзание преди потегляне на градина и на учебно заведение и в първите седмици на новото си всекидневие, а вие също усещате, че се стресирате дружно с него, помогнете си с . Оставете на дълбокото дишане и комбинацията от цветни есенции да успокоят тревожните мозъци на фамилията и да оказват помощ на вас и на детето ви да овладеете пристъпите на терзание. Продуктите не съдържат седативи, а оказват помощ за справяне с ежедневните провокации като задействат личните ни благоприятни условия за балансиране на страстите. Ще се изненадате по какъв начин единствено четири капки, две впръсквания на спрея под езика или един пастил ще оказват помощ на всички да виждат и усещат света, какъвто е и да  посрещат новите прекарвания със успокоение и надзор.

Rescue може да помогне също и при полагане на изпити и входящи проби, при учебни рецитали пред доста хора или при други обстановки на мощно неспокойствие или терзание.

Не споделяйте с детето си, то не е ваш другар
 d
Много родители погрешно поясняват схващането, че би трябвало да са другари с децата си. Смисълът на това е да създадете доверие у детето да ви споделя и вие да приемате с схващане неговите паники и наслади. В противоположната посока обаче не трябва да тече другарска връзка, т.е не трябва да товарите детето си с проблемите си, паниките за бъдещето и въобще нещата, в които не сте сигурни по какъв начин ще се случат.

Когато децата усещат това съмнение у единствената им опора - родителите им, целият им свят се разклаща. Те инстинктивно стартират да желаят да ви оказват помощ, само че не знаят по какъв начин, тъй като нямат нито познанията, нито опита. Тази промяна на функциите “родител-дете ” се отразява извънредно травматично на децата и те като огромни развиват свръхтревожност, неустановеност и комплекси, че все не са задоволително положителни. Защото като дребни не са били “достатъчно положителни ” да оказват помощ на оплакващия се родител.

Ако въпреки всичко не желаете да държите детето в положителен балон и да го зареждане с погрешни упования, че всичко в живота е мед и масло, споделяйте проблемите, само че и решенията, които сте намерили или обмисляте.

Например “Опасявам се, че ще ме съкратят, само че записах курс за преквалификация и съм сигурна, че ще си намеря нова работа с новите ми умения ”. Така то ще знае, че постоянно има решение, даже на най-сериозните проблеми.

За успокоение на родителите, (а и на децата )
 d
Ако макар нашите насоки ви се коства невероятно да спрете да генерирате апокалиптични сюжети в главата си, е добре да се погрижите за личното си психическо здраве и успокоение. Нали сте чували максикмата “спокойни родители=спокойни деца ”.

Какво бихте могли да извършите
Запитайте се от кое място идват всички страхове. Дали някой в обкръжението ви не ги подклажда просто ей по този начин, тъй като е песимист?Усещате ли, че ви липсват знания в региона на родителството? Има към този момент доста литература на тематика “позитивно родителство ”, която може да ви помогне. Никой не се е родил теоретичен и всички се учим в крачка по какъв начин да гледаме децата си.Сложете артикул Rescue в чантата си и го използвайте, когато сте в обстановка на прочувствено предизвикателство и усещате напрежение, суматоха, боязън и даже мощно неспокойствие, което ви пречи да действате трезво. Рескю ще ви помогне да останете ангажирани, смели, мощни и под надзор. Търсете в аптеките и онлайн на
Огледайте се, в случай че нищо не ви заплашва директно в този миг, значи всичко е наред.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР