Човек, приел свето причастие, не може да се зарази с

...
Човек, приел свето причастие, не може да се зарази с
Коментари Харесай

Руски поп: Направете това и никога няма да се заразите с COVID-19

Човек, приел свето причестяване, не може да се болести с ковид, това е споделил съветският поп Леонид Калинин.

По думите на православния духовник предаването на инфекцията е било невероятно, тъй като при този ритуал се е употребило вино. "Алкохолът, съдържащ се в кръвта Христова (виното), убива причинителя на това заболяване.

Освен това по време на причастията в московските православни храмове се употребяват чашки за еднократна приложимост ", е показал Калинин.

По думите му вероятността човек да се болести с ковид в черква е била минимална.

"Миряните престанаха да целуват разпятията и иконите в храмовете и манастирите на Руската православна черква ", е споделил още той.

В отговор вирусологът Александър Бутенко е споделил, че не е виждал научно обоснована информация, че виното защищава от ковид.

"Имам зад тила си голям опит с причинители на инфекциозни болести. Прочел съм и голям брой литература, отдадена на въпросите за аргументите, разпространяването и лекуването на болести.

По-рано се е считало, че коктейлът от джин и тоник е помагал на болните от малария. Разковничето обаче по-скоро е в хинина.

Това вещество, съдържащо се в безалкохолната напитка, е лекарство против пренасяната от комари тропическа болест.

Пиенето на алкохол, както считам, не оказва помощ на инфектираните с ковид хора, а в противен случай – вреди на тяхното здраве ", е показал ученият.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР