Човек от народаАгенция Франс Прес също портретира премиера Бойко Борисов.

...
Човек от народаАгенция Франс Прес също портретира премиера Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Чужди медии: ЕС може да подкрепи демократичния процес в България


" Човек от народа "

Агенция " Франс Прес " също портретира премиера Бойко Борисов. В началото създателите пишат, че в този момент Борисов се пробва да си избави кожата, откакто е бил сюрпризиран от непредвидения политически земетръс. " Демонстрантите го упрекват, че облагодетелства богатите предприемачи, които управляват стопанската система на страната, само че със своя пряк жанр и колоритен език той самият от самото начало поддържа имиджа си на човек от народа. (…) Последната прищявка на този колос с бръсната глава са видео включванията във Facebook от неговия джип 4х4, с който той обикаля България, намира се съгражданите си и възхвалява инфраструктурните планове, които в тази бедна страна се финансират с европейски пари. " След което, разяснява създателят на портрета, Борисов се прибира в скромната си къща в едно софийско предградие, където, по личните му думи, живеел като " монах “, даже като " куче “.

" Борисов гледа да печели време "

Германски медии за властта в България: олигархия, корупция, безвластие

В портрета на българския министър председател, публикуван от " Франс Прес “, четем още: " Според неговите критици, Борисов се интересува само от политическото си оцеляване и не прави нищо друго. Правосъдие, опазване на здравето, обучение – обещаните промени не стигнаха до средата и са огледален облик на една власт, която е парализирана от битките за въздействие и се управлява само от компаса на публичното мнение. "

В репортаж от България на " Нойе Цюрхер Цайтунг “ също става дума за българския министър-председател: " Борисов самичък попадна в полезрението на непрозрачни мрежи. През юни се появиха компрометиращи фотоси от частната му резиденция, които приказват за навлизане точно в онази работа за защита, поради която избухнаха последните митинги. В актуалната рецесия Борисов гледа да печели време. Правителственият началник изключва разновидността " оставка “, тъй като във времената на пандемия и предвид на предстоящите стопански разтърсвания страната имала потребност от непоклатимост. "

В изявлението за " Тагесцайтунг “ писателят Захари Карабашлиев също дава отговор на въпроса за възможната оставка на Борисов: " Нищо друго не му остава, тъй като към този момент е ясно, че не може да управлява обстановката. Та нали самият той е следен от олигарсите. Или пък от личната си уязвимост. А най-вероятно и от двете. "

" Брюксел не е задължен да дундурка България "

За олигарсите става дума и в репортажа на Фолкер Пабст, оповестен в швейцарския " Нойе Цюрхер Цайтунг “. Пишейки за Делян Пеевски, създателят отбелязва, че той " е измежду най-богатите и в същото време най-оспорваните и ненавиждани хора в българския политически живот. "

А в " Тагесцайтунг “ Захари Карабашлиев разяснява още: " Брюксел въобще не е задължен толкоз дълго да дундурка България. Въпреки това Европейски Съюз може да поддържа демократичния развой в страната. На Борисов просто би трябвало да му се слагат безпощадни въпроси и да му се изискат отговори. Но тъкмо това Европейски Съюз до момента не направи, а големи суми пари на европейските данъкоплатци отиваха в джобовете на българските политически мошеници и олигарси. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР