Човек не задвижва живота си от откриването на подходящите отговори,

...
Човек не задвижва живота си от откриването на подходящите отговори,
Коментари Харесай

Въпросите, които се страхуваме да си зададем

Човек не задвижва живота си от откриването на подобаващите отговори, а от задаването на верните въпроси. Въпросите, които се питаме, са мотор на същинския ни житейски напредък, счита блогърът Марк от marcandangel.com.

Вглъбяването в рутинното и елементарното съгласно него може в продължение на години да ни застопори, единствено тъй като вътрешно се опасяваме да си зададем някои значими само за самите нас въпроси. Сред тези въпроси, най-плашещите постоянно са следните:

1. " Имайки поради ежедневните ми привички и дейности, къде мога да чакам да се намирам след пет години? ".  Само ние самите сме създател на живота си. Формулата е простичка: като не вършим нищо, не ни се случва нищо. Като вършим неправилните неща, се получават неправилни резултати. Когато вършим същите дейности, се случват същите събития. Историята ни се трансформира единствено като вършим промени. Прогресът в живота постоянно се мери от обстоятелството, че сме подхванали някакво деяние.

2. " Хората към мен оказват помощ ли ми, или ме нараняват? ".  До огромна степен индивидът, в който се трансформираме, зависи от това с кого сме се заобиколили. Може би към този момент знаете: по-добре е човек да бъде самичък, в сравнение с в неприятна компания.

3. " Как унищожавам личното си благополучие? "  В живота се трансформираме в това, за което си мислим непрекъснато. Външните хора и събития могат да ни повлияят, само че щастието е най-много вътрешна работа. Трябва да прекратите връзката на външните въздействия и достижения с щастието си и да си дадете позволение да бъдете щастливи сами за себе си във всеки миг, без да имате потребност от нещо друго.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР