Човек може да стъпи на Марс до няколко десетилетия. Това

...
Човек може да стъпи на Марс до няколко десетилетия. Това
Коментари Харесай

Космонавти от Международната космическа станция разговаряха с български ученици

Човек може да стъпи на Марс до няколко десетилетия. Това обявиха двама от астронавтите от Международната галактическа станция в специфична видеоконферентна връзка с възпитаници от България. За живота в открития космос, бъдещето на космонавтиката и сбъднатата фантазия да станеш астронавт споделя Борис Бъчваров.

Мечтали ли сте в миналото да станете космонавт? Да се отправите в открития Космос на ракета, която се движи с хиляди километра в час и да останете в безтегловност. Кой би дал по-добър отговор от хората, които сега се намират в Международната галактическа станция?

Сергей Рязанский и Александър Мисуркин разговаряха посредством видеоконферентна връзка с български възпитаници за задачата си и живота в Космоса. Освен хилядите часове тренировки и образование в региона на биохимията и инженерството, най-важното качество на астронавта е работата в екип.
Сергей Рязанский, астронавт: Всички в Космоса сме един обединен екип. Помагаме си, вършим опити дружно. Международният екип работи дружно и това е най-важното.
Животът в безтегловност също има своите особени и в това време занимателни моменти.
Сергей Рязанский, астронавт: " Както виждате нещата към нас се движат и по тази причина би трябвало да ги вържем. Действително е доста друго и мъчно да бъдеш в такова пространство. Едновременно е необичайно и комфортно. Безтегловността се отразява съществено и на телата ни. При връщането ни на Земята би трябвало още веднъж да свикнем с гравитацията и с нас работят специфични лекари и физиотерапевти.
За няколко часа в София през днешния ден се събраха двама космонавти, които са оставили трайна диря в астронавтиката, първият българин, изхвърчал отвън орбита Георги Иванов и руснакът Михаил Корниенко, който е част от 23-тата и 24-тата задачи на Международната галактическа станция. И макар че всички споделят, че Земята е доста красива погледната от Космоса, на повърхността ѝ се виждат разрушителните дейности на индивида.
Михаил Корниенко, астронавт: В океана плава остров от пластмаса с размера на щата Калифорния. това се вижда ясно от Космоса. Това е безспорен дисбаланс.
В момента има готови български космонавти, които могат да излетят в открития Космос. Условието да се случи това е едно.
Георги Иванов, космонавт: Трябва да се намерят спонсори, които да отделят 30 милиона евро. Подготвени има и в този момент сега Красимир Стоянов е квалифициран и може да полети.
Всички астронавти са обединени към мнението, че идната спирка на индивида е Марс. Очаква се през идващите няколко десетилетия да бъде изработен първия отпечатък от човешки крайник върху повърхността на алената планета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР