Човек, легенда, престъпник, гений, божество - във всички тези роли

...
Човек, легенда, престъпник, гений, божество - във всички тези роли
Коментари Харесай

По кината тръгва документален филм за Марадона с невиждани досега кадри

Човек, легенда, нарушител, талант, провидение - във всички тези функции може да бъде забелязан Диего Марадона в новия филм от носителя на "Оскар " Асиф Кападия ( "Сена ", "Ейми ").

Над 500 часа с невиждани до момента фрагменти наблюдават възхода и падението на именития футболист в края на 80-те и началото на 90-те години. От прехвърлянето в Наполи през 1984 година, до борбата за купата на УЕФА в края на десетилетието,

"Марадона " е могъщо удостоверение за изключителната кариера на човек, трансформирал се в провидение за почитателите на футбола, само че изгубил част от себе си в опита да завоюва любовта им.

Кападия концентрира описа си в Неапол, само че обръща внимание както на бедното детство на Диего в Аржентина, по този начин и на последвалия необикновен триумф и контракт с "Барселона ". Не са пропуснати основните моменти от живота на звездата - фантастичните голове, любовта на милионите почитатели, свадите, връзките с мафията, дрогата и трагичния свършек на кариерата му.

Едновременно обожаван и ненавиждан, аржентинският футболист остава заключен в конфликта сред две персони - скромното, наивно момче Диего, което мисли на първо място за фамилията си, и звездата с необикновено его Марадона, без която международният триумф би бил невъобразим. От непрестанното триене на тези крайности се заражда блестящия пламък, който озарява света и трансформира света на футбола вечно.

Без глас зад кадър или натрапчиви модерни изявленията, Кападия оставя Марадона да приказва самичък за себе си. Конструиран само от архивни фрагменти, снимани от аржентински оператори, следвали неразделно звездата от 1981-а година, както и с помощта на открит нов материал в дома на Диего в Буенос Айрес, филмът е същински артефакт, запечатано време, което в никакъв случай няма да се повтори, в което футболът към момента е свещена вяра.

"Марадона " е наложително заглавие за феновете на футбола и любопитно предложение за всеки, заинтригуван от комплицираната тъкан на човешката природа.
Филмът потегля по кината у нас в края на месеца.

Това е филм по едно и също време за божествената парченце и за несъвършенството на човек. 2 часа и 10 минути минават съвсем на един мирис и фенът изпитва естествено предпочитание да върне лентата обратно и да преживее още един път страстите, които този филм му дава. От 30-ти април може да го видите в кината.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР