Човечеството ще направи първите опити да колонизира Марс сравнително скоро,

...
Човечеството ще направи първите опити да колонизира Марс сравнително скоро,
Коментари Харесай

Човечеството скоро ще започне да колонизира Марс

Човечеството ще направи първите опити да колонизира Марс относително скоро, само че заселването на Червената планета от хората е въпрос на доста далечно бъдеще. Това съобщи Максим Литвак, началник на лабораторията за неутронна и гама спектроскопия в отдела за нуклеарна планетология към Института за галактически проучвания на Руската академия на науките.

“Вероятно хората ще създадат първите си опити да колонизират Марс относително скоро. Но приспособяването на Марс за живот от страна на човешката раса е в доста далечното бъдеще. Със съществуващите технологии това е невероятно по принцип, тъй че в този момент можем единствено да фантазираме по този въпрос ”, сподели той.

Ученият обаче счита, че е време човечеството да излезе от своята „ черупка “. „ В последна сметка е значимо да разберем какъв брой дълго можем да живеем и да се развиваме отвън „ люлката си “ – Земята и дали човечеството е в положение да се приспособява към всички условия ”, сподели той.

Според Литвак човечеството би трябвало да „ тренира ”, с цел да живее на други планети на Луната. “Шедьовърът на съветската лунна стратегия ще бъде построяването на непрекъсната база на лунната повърхнина. На междинните стадии би трябвало да работим доста добре с автоматизирани станции и роботи, с цел да създадем всички условия за това ”, изясни той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР