Човечеството прекарва огромна част от живота си в търсене на

...
Човечеството прекарва огромна част от живота си в търсене на
Коментари Харесай

10 ужасни навика, които унищожават вашето щастие

Човечеството прекарва голяма част от живота си в търсене на щастието. Всеки ден вършим избори, от които зависи дали се усещаме добре в личната си кожа, написа Мениджър Нюз.

Стараем се да вземаме решения, които да ни приближат до по този начин мечтаното благополучие. Избягваме нещата, които ни плашат, и опитваме да изградим един удобен живот, лишен от неприятни изненади.    

Единственият проблем с тази формула идва от обстоятелството, че някои от изборите, които вършим, ускоряват нашето безпокойствие и обезсърчение. Тези избори водят до основаването на неприятни привички, които доста лимитират шанса да намерим трайно благополучие.

За да прекъснете този отрицателен цикъл и да върнете радостните моменти във вашия живот, би трябвало да се откажете неотложно от следните привички:

1. Непрекъснато да се сравнявате с другите

Лесно е да гледате в профил някой различен и да си мислите, че той има съвършената кариера, най-щастливата връзка, че има повече пари от вас или пък, че наподобява по-добре. Този вид съпоставения обаче в никакъв случай не са обективни, тъй като всички ние сме неповторими човешки същества, със своите гении, страхове, пристрастености, проблеми и умения. Всеки човек има друг житейски опит, стремежи и цели.

Когато се сравнявате с другите, пробвайте да бъдете по-балансирани в оценката си. Припомнете си, че никой не е съвършен. В последна сметка, всички се стараем да бъдем най-хубавото, на което сме способни. 

2. Не оценявате това, което имате

Каквито и да са вашите житейски условия, безспорно има доста неща, за които би трябвало да сте признателни. Всеки нов ден ви дава опция да постигнете задачите си, да помогнете на някои различен и да се радвате на дребните неща от живота. Когато човек е непризнателен, той омаловажава и  подценява смисъла и цената на всичко, което има.

3. Позволявате на страха и омразата да ви управляват

Нашите мозъци са свързани по този начин, че да ни предизвестяват и защищават от рискове, само че от време на време това води до ненужно безпокойствие и боязън, които могат да ни сковават. Страхът от неуспеха основава преграда, която ни пречи да преследваме фантазиите си. Страхът от поемането на опасности въздейства на изборите, които сме подготвени да създадем в живота.   

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

 

Същото важи и за омразата. Когато разрешаваме на гнева да ни овладее, ние просто затъваме все по-дълбоко в блатото на цинизма и враждебността. Тежките прекарвания могат да ви донесат болежка и оскърбление, само че в случай че вземате решения, повлияни само от омразата, вие сами отнемате способността си да се концентрирайте върху нещата, които в действителност имат значение за вас.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР