Човечеството като вид е постигнало огромен напредък и в момента

...
Човечеството като вид е постигнало огромен напредък и в момента
Коментари Харесай

Клаус Шваб: Говорим не само за нова индустриална революция, а за преход към нова ера на интелекта

Човечеството като тип е постигнало голям прогрес и сега приказваме освен за нова индустриална гражданска война, а за преход към нова епоха - така наречен епоха на интелекта, която открива доста нови благоприятни условия. Това съобщи Клаус Шваб, създател и президент на Световния стопански конгрес в Давос, при откриването на Световната държавна среща на върха.

Тя стартира през днешния ден в Дубай, Обединените арабски емирства, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Технологиите дават опция всеки субект да разгърне цялостния си капацитет, в това число посредством новите благоприятни условия, които носят за просветителните и здравните системи. Икономиката въпреки това бива трансформирана от нова вълна изобретателно предприемачество ", акцентира той.

" Бъдещето не се случва, то се оформя, и в този развой държавните и държавни водачи имат решаваща роля ", сподели Шваб на форума, събрал 85 интернационалните, районни и междуправителствени организации, 120 държавни делегации и хиляди участници.

В рамките на прехода към тази нова епоха се открояват четири съществени момента, съгласно швейцарския икономист.

На първо място, този преход към този момент е " зад ъгъла " и трябва да се подготвим допустимо най-бързо и с всички сили за тази нова епоха.

Второ, новите технологии би трябвало да се употребяват, с цел да създадем света по-устойчив, като в процеса бъдат ангажирани елементарните жители, с цел да се обезпечи приемането на технологиите.

Изкуственият разсъдък и новите технологии би трябвало да бъдат държани под надзор.

" Всички тези фактори изискват от водачите да бъдат по едно и също време техници, философи и хуманисти, с цел да могат да схванат и оценят технологиите, само че да приоритизират хората ", акцентира Шваб.

" Особеност на този нов преход е, че той е обвързван с голям брой технологии по едно и също време - изкуствен интелект, квантови компютри и други и в същото време постанова да сме готови за промени във физическите, биологичните и цифровите аспекти на нашия живот ", заключи той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР