Членството ни в НАТО гарантира суверенитета ни във въздуха. Това

...
Членството ни в НАТО гарантира суверенитета ни във въздуха. Това
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Членството ни в НАТО гарантира суверенитета ни във въздуха

Членството ни в НАТО подсигурява суверенитета ни във въздуха. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ някогашният длъжностен министър на защитата Тодор Тагарев.



През предишния месец българското държавно управление заложи на концепцията, че може да има дипломатическо решение на рецесията с Украйна и всичките ни тези и във връзка с разполагане на съюзни войски на наша територия, и във връзка с предприеманите ограничения от НАТО и Европейски Съюз, и от наша страна, доколкото изобщо можем да имаме някакво въздействие, бяха ориентирани към дипломатическо решение. Очевидно те не дават никакъв резултат, добави той.

По думите му диалозите на равнище президенти не са дали никакъв резултат.

Опитът да се повдигне въпросът в Организация на обединените нации беше блокиран, Украйна в този момент се пробва да задейства механизмите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, с цел да се предотврати следваща съветска инвазия, само че никой не чака съществени резултати. Трябва да мислим и за други разновидности, съобщи още някогашният длъжностен министър на защитата.

Според Тагарев реакцията на България по тематиката не е била съответна.

НАТО предложи да задейства механизмите за увеличаване на отбранителния капацитет на източния фланг на съюза, ние превантивно отказахме такова разполагане на наша територия. От утрешното съвещание на КСНС бих се надявал да видя заявления в духа, че е време да засилим нашата защита. Това трябваше да бъде подхванато и досега, доста други страни го започнаха: американска батальонна бойна група се разполага в Румъния, там се чакат и френски войски, усилване на наличието в балтийските страни и Полша, единствено ние стоим в профил и се надяваме на някакво знамение, разясни той.

Нашите самолети МиГ с огромно усложнение извършват функционалността “air policing” – наблюдаване на въздушното пространство в спокойно време. Те са несъвместими с авиацията на съюзните самолети. При някакво по-високо напрежение, да не приказваме за бойни дейности те ще са неизползваеми, съобщи още Тагарев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР