Членовете на полското правителство, участвали във вчерашното му заседание, не

...
Членовете на полското правителство, участвали във вчерашното му заседание, не
Коментари Харесай

Не е открит коронавирус у полските министри, контактували с болния си колега

Членовете на полското държавно управление, взели участие във вчерашното му съвещание, не са се заразили от министъра на околната среда Михал Вош, дал позитивна проба за новия ковид. Това съобщи здравният министър Лукаш Шумовски, представен от Българска телеграфна агенция.

"Групата, участвала на държавното съвещание, бе тествана. Всички резултати са негативни ", сподели Шумовски пред публицисти и акцентира,че министрите, сложени по-рано под карантина, могат да се върнат на работа.

15 полски министри са под карантина

Михал Вош реши да се подложи на тест, откакто ковид бе открит у разговарял с него чиновник от лесничейство. Преди да стане подготвен резултатът обаче, министърът взе участие в съвещание на кабинета с още 24 свои сътрудници, а 9 от тях, както и министър председателят Матеуш Моравецки, отсъстваха.

В Полша доказаните случаи на ковид към този момент са 201, а петима души са умряли от причиняваната от него зараза Ковид-19. По последни данни 768 индивида са приети в болница поради съмнения за заразяване. Над 10 000 души се намират под домашна карантина, а над 30 000 са под епидемиологичен контрол.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР