Членовете на медийната мрежа на Ал Джазира осъждат убийството на

...
Членовете на медийната мрежа на Ал Джазира осъждат убийството на
Коментари Харесай

„Гласовете ни ще продължат“: Екипът на Ал Джазира на Дадух застава зад него

Членовете на медийната мрежа на Ал Джазира осъждат убийството на брачната половинка, сина, дъщерята и внука на техния сътрудник Ваел Дадух в централната Ивица Газа. < /p>

Членове на фамилиите Дахду и Авад бяха наранени от израелски обстрел в дома, в който бяха отседнали в бежанския лагер Нусейрат.

Продължавайте да четете

лист на 3 детайла Гладът се употребява като „ оръжие за война “ против цивилни в Газа: Oxfam Семейството на шефа на бюрото на Ал Джазира в Газа е убито при израелско въздушно нахлуване Докато Съединени американски щати се опълчват на апелите за преустановяване на огъня, какъв е финалът на Байдън в Газа? < /h3> завършек на списъка

Водещият на Al Jazeera Arabic Тамер Алмишал сподели, че убийството на членовете на фамилията на Dahdouh е част от продължаващите израелски набези против палестински публицисти, по-специално против Dahdouh, началник на бюрото на Al Jazeera Arabic в Газа, който Алмишал назовава „ гласът на Газа “. < /p>

„ Wael Al-Dahdouh е дирек в света на публицистиката и в Газа. Той отразява израелските офанзиви и войните в Газа в продължение на години, нападенията против публицисти и убийствата на дами и деца.

„ Уаел продължи да рапортува за израелските зверства макар продължаващите закани против него и фамилията му и той отхвърли да напусне Газа, с цел да съобщи на света какво се случва там “, сподели Алмишал.

„ Гласът му ще продължи – това можем да подсигуряваме. Всичките ни гласове ще продължат и ние ще продължим да отразяваме това нахлуване, с цел да разкриваме истината всеки ден. “

Семейството на Дахдух, което живееше в град Газа, избяга от бомбардировките на Израел, с цел да остане при родственици в Нусейрат, до момента в който той остана в град Газа, с цел да продължи да отразява израелската бомбардировка на линията Газа.

Докато репортира от град Газа, на Дадух беше казано, че въздушна офанзива е била ориентирана към постройка, която е разрушила къщата на огромното му семейство.

Съпругата му; наследник Махмуд, който беше финален в гимназията; и седемгодишната му щерка Шам са убити. Часове по-късно беше доказано, че внукът му Адам също е умрял.

Други членове на фамилията му към момента са в неопределеност.

Говорейки от Рамала в окупирания Западен бряг, Уалид ал-Омари от Ал Джазира разказа случилото се като „ невероятно за схващане “ и част от „ безмилостното ориентиране на палестинците “ от Израел.

„ Семейството се беше преместило на юг от линията, само че това не ги защищити. Израелската войска се насочи към тях. Това е доказателство, че в Газа няма нито една безвредна зона “, сподели Ал-Омари.

Кореспондентът на Ал Джазира в Газа Юмна Елсайед сподели, че е „ потрес, че ние, репортерите, които докладваме на света какво се случва към нас, би трябвало да докладваме историята на нашите сътрудници или на нашите лични фамилии.

„ Уаел постоянно е бил мощен мъж. Всички се обръщаме към него, когато сме в покруса или не се усещаме в сигурност. Той успокоява всички, приказва ни като огромен брат, а не просто като началник на бюрото. Той постоянно е там, когато имаме потребност от него. “

Въпреки загубата на членове на фамилията му, сътрудниците на Дадух споделиха, че чакат той да продължи да рапортува за продължаващата израелска атака в Газа.

„ Това е човек, който толкоз години почтено и правдиво репортира от родината си. И в този момент го удари персонално. Това се появи, с цел да го преследва, само че той към момента е устойчив и ще продължи да бъде подобен “, сподели политическият анализатор на Ал Джазира Маруан Бишара.

Най-малко 22 публицисти бяха убити от израелските офанзиви във войната, почнала на 7 октомври.

ЕлСайед беше в ефир от град Газа на 7 октомври, когато израелски удар удари постройката зад нея. Тя беше невредима.

Пет дни по-късно двама кореспонденти на Al Jazeera Arabic бяха ранени при удар, който умъртви журналиста на Reuters Есам Абдула на границата сред Ливан и Израел.

На 11 май 2022 година арабският сътрудник на Ал Джазира Ширин Абу Акле беше убита от израелски боец, до момента в който отразяваше нахлуване против бежанския лагер в Дженин на окупирания Западен бряг.

Разследване на Организация на обединените нации откри предходната седмица, че израелските сили са употребявали „ смъртоносна мощ без опрощение “ и са нарушили нейното „ право на живот “.


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР