Членовете на италианското Движение Пет звезди подкрепиха Марио Драги за

...
Членовете на италианското Движение Пет звезди подкрепиха Марио Драги за
Коментари Харесай

Марио Драги е близо до премиерския пост на Италия

Членовете на италианското Движение " Пет звезди " поддържаха Марио Драги за министър председател на Италия, което го доближава уверено до този пост.

В онлайн гласоподаване, извършено в четвъртък, 59,3 на 100 от тях се изрекоха " за " това някогашният началник на Европейската централна банка да сформира необятно държавно управление на националното единение. Именно за това прикани партийното управление, макар че в бъдещия кабинет ще има представители на някои от политическите съперници на придвижването и че той ще бъде управителен от технократ.

След съдружни междуособици, довели до рухването на предходното държавно управление, президентът Серджо Матарела номинира Драги да оглави кабинет, който има за задача да се оправи със здравната рецесия и икономическия колапс, подбудени от пандемията от ковид.

Очаква се Драги да показа членовете на кабинета си в петък и да постави клетва до края на уикенда, а другата седмица да показа и програмата си в Народното събрание. След това депутатите в двете парламентарни камари ще би трябвало да му гласоподават доверие.

Смята се, че успеха на Драги при тези гласувания е обезпечена, само че прочут брой депутати от Движение " Пет звезди " намекнаха, че ще гласоподават срещу или ще се въздържат, без да вземат поради резултатите от онлайн вота, а това проправя пътя към вероятно разединение на партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР