Членовете на Европейския парламент (ЕП) одобриха решението на Съвета на

...
Членовете на Европейския парламент (ЕП) одобриха решението на Съвета на
Коментари Харесай

ЕП одобри макрофинансова помощ от 1,2 млрд. евро за Украйна

Членовете на Европейския парламент (ЕП) утвърдиха решението на Съвета на Европейски Съюз да даде на Украйна нов пакет за макрофинансова помощ в размер на 1,2 милиарда евро. Гласуването беше оповестено на съвещание на законодателния орган в Страсбург.

" Съюзът ще даде макроикономическа помощ в размер до 1,2 милиарда евро, които ще бъдат разполагаем за подкрепяне на макроикономическата стабилизация и програмата за цялостни промени в Украйна ", се споделя в документа, признат от депутатите.

Отбелязва се, че " тази помощ ще бъде предоставена под формата на заеми " и " ще послужи за покриване на платежния баланс на Украйна, както е маркирано в програмата на Международния валутен фонд “. След като решението на Екологичен потенциал бъде утвърдено, парите ще бъдат преведени на Киев на два транша от 600 млн. евро за 12 месеца.

В документа се отбелязва още, че " авансово изискване за макрофинансовата помощ на Съюза е ефикасното използване от страна на Украйна на демократични механизми, в това число многопартийна парламентарна система, както и гаранции за ценене на правата на индивида ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР