Членовете на екипажа на отвлечения товарен кораб Galaxy Leader, сред

...
Членовете на екипажа на отвлечения товарен кораб Galaxy Leader, сред
Коментари Харесай

Екипажът на отвлечения Galaxy leader е получил разрешение за ограничени контакти с техните близки

Членовете на екипажа на отвлечения товарен транспортен съд Galaxy Leader, измежду които са и двама българи, са получили позволение за " лимитирани контакти " с техните фамилии.

Това оповестяват от компанията притежател на плавателния съд, която е записана на английския остров Ман

Корабът беше похитен на 19 ноември от йеменските бунтовници – хути.

Капитанът на кораба и първият помощник-капитан на кораба са българи. 25-членният екипаж включва още моряци от Украйна, Филипините, Мексико и Румъния.

" Безопасността и благосъстоянието на членовете на екипажа остават значими приоритет както за притежателите, по този начин и за мениджърите (на нашата компания), и лимитираните контакти, които са позволени на членове на екипажа с техните фамилии, навеждат на мисълта, че с моряците се отнасят толкоз добре, колкото може да се чака при тези условия ", споделят от компанията притежател в изказване записаният на остров Ман притежател Galaxy Maritime, представен от организация „ Ройтерс “..

Корабът плава под флага на Бахамските острови и е нает от японската компания Nippon Yusen.

Екипажът е бил на корабоплаване с автомобиловоза от към месец и половина.

Корабът е тръгнал от Истанбул, а задачата му е била Индия. След като пресича Средиземно море и минава през Суецкия канал, той е нападнат в Червено море от бунтовниците. Нападателите са завладяли кораба, откакто са се спуснали на палубата от хеликоптер.

" Задържаните 25 членове на екипажа нямат никаква връзка със сегашната обстановка в района ", акцентира компанията притежател на отвлечения транспортен съд, " означават от компанията. Според нея е че " нищо не може да се реализира с по-нататъшното им задържане ".

Хутите направиха няколко офанзиви против кораби в Червено море след експлоадирането на спора сред Израел и " Хамас " преди близо два месеца в символ на поддръжка за палестинското ислямистко придвижване, което атакува еврейската страна на 7 октомври.

Тогава бойци на приетата от Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична формация " Хамас " нахлуха в Израел и убиха 1400 души, други 240 бяха отвлечени. В отговор Израел предприе ответни удари в обитаемата най-вече с палестинци линии Газа. След краткотрайно прекраряване на огъня бяха освободени 150 от заложниците на " Хамас " - дами и деца. В подмяна Израел освободи редица пандизчии, наказани за разнообразни закононарушения.

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници насочиха редица претенции, свързани с войната в линията Газа, като изискване, с цел да освободят Galaxy Leader.

На 26 ноември хутите похитиха още един транспортен съд с българи на борда..

Преди ден Съединени американски щати, Япония и Бахамските острови приканиха на среща на Международната морска организация за безусловното освобождение на кораба с двама българи в екипажа.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР