Членовете на екипажа на отвлечения от хутите товарен кораб Галакси

...
Членовете на екипажа на отвлечения от хутите товарен кораб Галакси
Коментари Харесай

Пленените българи в Червено море са получили разрешение да говорят с близките си

Членовете на екипажа на отвлечения от хутите товарен транспортен съд " Галакси Лийдър ", измежду които са и двама българи, са получили позволение за " лимитирани контакти " с техните фамилии. Съобщението е от компанията притежател на плавателния съд, заяви БНР.

Капитанът на кораба и първият помощник-капитан на кораба са българи. 25-членният екипаж включва още моряци от Украйна, Филипините, Мексико и Румъния. Те са в плен от 19 ноември.

Товарен транспортен съд, отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач, е бил похитен от йеменските хуси в Червено море в неделя, заяви израелският министър председател Бенямин Нетаняху. Плавателният съд е предан чартърен от английска компания на японска компания и плава под бахамски байрак.

" Безопасността и благосъстоянието на членовете на екипажа остават значими приоритет както за притежателите, по този начин и за мениджърите (на нашата компания), и лимитираните контакти, които са позволени на членове на екипажа с техните фамилии, навеждат на мисълта, че с моряците се отнасят толкоз добре, колкото може да се чака при тези условия ", сподели в изказване записаният на остров Ман притежател (Galaxy Maritime).

Иначе корабът плава под флага на Бахамските острови и е нает от японската компания " Нипон Юсен " (Nippon Yusen).

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР