Членовете на еднокамарния парламент на Княжеството се избират за 5

...
Членовете на еднокамарния парламент на Княжеството се избират за 5
Коментари Харесай

Днес Монако избира своя 24-членен парламент

Членовете на еднокамарния парламент на Княжеството се избират за 5 години, посредством гласоподаване в един тур, като 16 от местата са за мажоритарната листа, а останалите 8 се разпределят съразмерно сред листите, получили над 5% от гласовете. Националното заседание е главният внушителен орган на популацията и гласоподава законите, препоръчани от държавното управление, което обаче дава отговор единствено пред суверена принц Алберт II.

Със своите към 38 000 поданици, Монако е най-гъсто обитаемата страна в света, завършена на практика като град, с условни граници сред едноименната столица и блестящия Монте Карло. В княжеството на Средиземно море, ситуирано единствено върху 2,02 km², право на глас имат 7 596 души – жители на Монако, навършили 25 години. Градът-държава на лукса на Лазурния бряг граничи единствено с Франция, само че не е член на Европейския съюз, напомня Euronews.

На днешните избори се състезават две листи: „ Национален съюз на Монако ”, управляван от Брижит Боконе Пажес, 63-годишна някогашна учителка и първата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР