Членовете на американския Конгрес одобриха тази седмица законодателство, което има

...
Членовете на американския Конгрес одобриха тази седмица законодателство, което има
Коментари Харесай

Американският Конгрес одобри законодателство за овладяване на проблема с пристрастяването към опиати

Членовете на американския Конгрес утвърдиха тази седмица законодателство, което има за цел да овладее опустошителното пристрастяване към опиати в страната, съобщи Асошиейтед прес.

Над 63 600 американци са умряли от свръхдоза опиум през 2016 година В две-трети от тези случаи е ставало дума за предписано лекарство или незаконен опиум.

Законът, който президентът Доналд Тръмп даде обещание да подпише, нападна казуса по стотици способи. Той изисква от американските пощи да наблюдават интернационалните колета и да ги ревизират за опиати, изключително тези от Китай, който съгласно американски представители е главният източник на смъртоносния синтетичен опиум фентанил. Законът разрешава на лекарите да назначават лекуване за пристрастяването и внася промени в двете най-големи здравни стратегии Медикейд и Медикеър.

В 13 американски щата хора над 65-годишна възраст са главната група пациенти, които постъпват в болница поради пристрастяване към опиати. Същевременно програмата Медикеър, която покрива лица на 65-годишна възраст, не заплаща лекуването на пристрастяване към опиати. Новият закон ще разреши на здравната стратегия да покрива разноските за лекуване, съвещания и прегледи.

Другата стратегия Медикейд, която покрива небогати и нетрудоспособни хора, заплаща за лекуване, само че не и в случай че пристрастеният е бил задържан или е попаднал в затвор. Новият закон изисква от щатите да възстановят финансовото покритие на младежи, откакто бъдат освободени.

Законът също обръща внимание на помощта за хората, които към този момент са минали лекуване за пристрастяване към опиати. Някои щати ще имат правото да получат помощ от 30 милиона $ всеки за стратегии за образование в търсене на работа на възстановяващи се пристрастени.

Двадесет и пет милиона $ ще бъдат разпределени сред пет щата за настаняване на пристрастени, които откакто са завършили стратегия за лекуване, няма къде да отидат. Законът ще изпрати финансова помощ в щатите, които са най-засегнати от този проблем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР