Членове на забранена в Русия терористична организация, ликвидирани във Волгоград

...
Членове на забранена в Русия терористична организация, ликвидирани във Волгоград
Коментари Харесай

Терористи планирали да взривят монумента в чест на победата над нацистите във Волгоград

Членове на неразрешена в Русия терористична организация, премахнати във Волгоград (бившия Сталинград), са възнамерявали атентат край величествения мемориал "Майката Родина ", повдигнат в чест на решаващата победа на руската войска над нацистките завоеватели край града.

На картата на Волгоград, открита у терористите, мемориалът е обкръжен с черен цвят като цел на вероятен диверсионно-терористичен акт. Федералната работа за сигурност (ФСС) популяризира през днешния ден видеозапис на специфичната интервенция по обезвреждане на участниците в неразрешената организация "Катиб Туахид уал Джихад ", които подготвяли атентати във Волгоград.

От фрагментите се вижда, че спецоперацията е била извършена през нощта в гориста околност, където терористите имали скрито укритие. Край телата на убитите терористи са показани съдове с взривни субстанции, бутилки със запалителна примес, пирони, които трябвало да се употребяват като поразяващи детайли, гранати, а също и карта с вероятния маршрут и местата на осъществяване на терористичните атентати.

От ФСС са съобщили, че във Волгоград са обезвредени двама членове на неразрешената интернационална терористична организация. Тяхната активност била следена от територията на Сирия.

При задържането им главатарят и неговият съмишленик, които се опитвали да изнесат средствата на терора от авансово построения тайник, оказали въоръжена опозиция на антитерористите и били обезвредени. Според информацията от ФСС, участниците в междурегионалното ядро на организацията произхождали от една от страните от Централна Азия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР