Членове на синдиката Защита, работещи в столичната Спешна помощ, обявиха

...
Членове на синдиката Защита, работещи в столичната Спешна помощ, обявиха
Коментари Харесай

Протест и гладна стачка в Спешната помощ

Членове на синдиката " Защита ", работещи в столичната Спешна помощ, оповестиха началото на митинг, а член на синдиката разгласи гладна стачка от тази заран, съобщи БНР.

Председателят на " Защита " Красимир Митов изясни, че шефът на Спешната помощ Георги Гелев непрестанно изисква пояснения по доноси, постанова санкции и лишава от спомагателни хонорари.

" И когато нашите хора попитат: " Какво се случва и по какъв начин се разпределят парите? ", стартират наказванията. Вие питате какво е основанието. Няма нарушаване на трудовата дисциплинираност. Нито един от осъдените нито е просрочен за работа, нито си е тръгнал по-рано, приключил си е съвършено работата. Наказания се вършат по доноси. Ние в офиса получаваме всеки ден по две-три претенции за пояснения за процедура за наказване и точно заради тази работа се пристъпи и към тази гладна стачка ".

От КНСБ и КТ " Подкрепа се разграничиха от идната акция на синдиката " Защита ".

От столичната Спешна помощ пък обявиха, че инспекторатът на здравното министерство прави инспекции по сигналите и че ще изчакат оповестението на резултатите от тях.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР